SELJACIMA STIGLE KAZNE

'Neću platiti, spreman s ministrom Petrom guliti krumpire u zatvoru!'

09.09.2013 u 16:32

Bionic
Reading

Na kućne adrese baranjskih poljoprivrednika stigle su kazne za kolovoske prosvjede. Svaki od prosvjednika dobit će po 600 kuna, a udruzi Baranjska brazda stigla je kazna na 20.000 kuna, a isto toliko bi trebao platiti i njezin predsjednik Petar Pranjić, kao odgovorna osoba, piše Večernji list

'Upravo sam bio na informativnom razgovoru u policiji. Kazne nam slijede zbog narušavanja javnog reda i mira. Ovo je nečuveno, jer smo jedini u Hrvatskoj od prosvjednika zaradili kazne', žali se Petar Pranjić. Na ceste su izišli, kada su prijavili prosvjede, a traktori, njih otprilike 50-60, kaže, uredno su registrirani, piše Večernji list.

'Jedan cestovni trak ostavili smo otvoren za prolazak hitne pomoći, vatrogasaca i policije. Uredno smo se ponašali i jedini prijavili prosvjed jer nismo htjeli na svoju ruku izići na cestu. Imali smo i pet redara koji su stalno obilazili traktorsku kolonu s reflektirajućim prslucima. Nakon prosvjeda smo cestu uredno oprali', nastavlja.

Kazne su dobili, objašnjava, jer su krenuli prema Osijeku gdje ih je zaustavila policija pred ulaskom u grad. Nisu očekivali probleme, barem ne tako blizu. Istovremeno su s traktorima prema Zagrebu trebali krenuti i ostali prosvjednici, ali nisu.

'Taj dan je u Baranji bilo 3.000 specijalaca s punom opremom. To nas je razočaralo, kao da je '91. Poslije blokade kod Osijeka smo se mirno razišli, ali i ostali prosvjednici u Hrvatskoj', prisjeća se Pranjić. Pojedini članovi udruge 'Baranjska brazda' uložili su prigovore na kazne. Platiti ih neće. Kao i predsjednik, ali ni udruga.

'Sama udruga nema toliko novca, a ne znam niti ja kako ću platiti kaznu. Spreman sam ići u zatvor i zajedno s bivšim ministrom Petrom guliti krumpire!', poručio je Pranjić.

280224,280070,281159,280722