HUMANITARNI KONCERT

Za splitske 'Anđele'prikupljeno više od milijun kuna

13.07.2009 u 07:38

Bionic
Reading

Više od milijun kuna prikupljeno je u nedjelju navečer na humanitarnoj akciji ‘Splitska dica za anđele’ u organizaciji Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s posebnim potrebama ‘Anđeli’ iz Splita.

Na humanitarnom koncertu na splitskim Prokurativama i telefonskim pozivima hrvatskih građana u nedjelju je prikupljeno preko milijun kuna za gradnju i opremu rehabilitacijskog vrtića u Splitu, prvog takve vrste u Hrvatskoj.

Na koncertu su nastupili Danijela Martinovič Doris Dragović, Gibonni, Luky i splitska klapa ‘Cambi’, Oliver Dragojević, Petar Grašo, Tedi Spalato i Marinero. Koncert je izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija (HRT), a u pozivnom centru se izmjenjivalo stotinjak poznatih osoba koje su se javljale na humanitarni broj preko kojega se prikupljao novac za potrebe štićenika te udruge. Zabilježeno je više od 170 tisuća poziva.

Ova humanitarna akcija je trajala nekoliko mjeseci i u njoj su sudjelovali i splitski Rotarijanci. U prvom dijelu akcije prikupljeno je oko 500.000 kuna od prodaje doniranih umjetničkih slika koje su kupili građani i ostavili ih u trajno vlasništvo udruzi ‘Anđeli’.