IMENOVANJA I RAZRJEŠENJA

Na zatvorenoj sjednici kadrovske rošade

11.07.2009 u 16:23

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu svoje prve sjednice Vlada je usvojila Zaključak u vezi s potpisivanjem Ugovora o osnivanju ustanove 'Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe' te donijela više odluka i imenovanjima i razrješenjima

Hrvatska je najbolja u regiji u osposobljavanju i edukaciji malih i srednjih poduzetnika pa je zato ponuđeno da se takva ustanova osnuje u našoj zemlji, što je nesumnjivo priznanje od strane EU partnera, kaže se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Vlada je donijela Odluku kojom se produžuje primjena Odluke o provedbi mjera za ublažavanje porasta cijena električne energije građanima i kućanstvima. Donesen je i Provedbeni program Nacionalne strategije razvojne suradnje Republike Hrvatske za 2010. godinu.

Vlada je dala suglasnost Hrvatskoj elektroprivredi d.d. za zaduženje u inozemstvu kod Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG te kod Bayerische Landesbank. Riječ je o ukupno 60 milijuna eura dugoročnog kredita Hrvatskoj elektroprivredi, čime će se omogućiti stabilnost poslovanja te tvrtke i urednog podmirivanja obveza.

Vlada je donijela više odluka o imenovanjima i razrješenjima.

Na mjesto državnog tajnika, predstojnika Ureda predsjednice Vlade imenovan je Krunoslav Mesarić, koji je razriješen dosadašnje dužnosti državnog tajnika Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Radi odlaska na novu dužnost Katarina Fuček razriješena je dužnosti predstojnice Ureda predsjednice Vlade, državne tajnice, a Vlada je Upravnom odboru Hrvatske matice iseljenika uputila prijedlog za razrješenje dosadašnje ravnateljice Danire Bilić, radi odlaska na novu dužnost, te za imenovanje Katarine Fuček novom ravnateljicom.

Dosadašnjih dužnosti državnih tajnika razriješeni su, s 5. srpnja, članovi nove Vlade Bianca Matković i Radovan Fuchs.

Jagoda Premužić ponovno je imenovana tajnicom Vlade Republike Hrvatske.

Novom zamjenicom Ureda za odnose s javnošću imenovana je Martina Banić, s danom 18. srpnja.

Radi odlaska na novu dužnost, Sunčana Glavak razriješena je dosadašnje dužnosti zamjenice predstojnika s danom 17. srpnja 2009. godine.

Radi isteka mandata Vlada je predložila Hrvatskom saboru razrješenje dužnosti predsjednika, zamjenika predsjednika te članova Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije Gašpera Gaćine, Terezije Benčić, Miljenka Krvišeka i Juraja Mužine, a temeljem provedenog postupka po javnom pozivu predloženo je imenovanje Miljenka Krvišeka predsjednikom, Gašpera Gaćine zamjenikom predsjednika, te Terezije Benčić i Juraja Mužine članovima, kaže se u priopćenju.