PROGOVORILA BIVŠA POMOĆNICA MINISTRA

'Ostanak s Jakovinom bio bi gubljenje vremena'

31.08.2013 u 20:32

Bionic
Reading

'Moji su planovi bili vrlo realni i trebalo ih je brzo odraditi, a kako je postalo izvjesno da to neće ići, trebalo je biti pametan, zahvaliti i otići', kaže za Večernji list dojučerašnja pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner, treća u nizu pomoćnika Tihomira Jakovine koji su u posljednjih šest mjeseci razriješeni dužnosti

Poznavatelji prilika u Ministarstvu kažu kako se posljednjih mjeseci vodio otvoreni rat na relaciji Gantner – Jakovina, koji je na kraju kulminirao i teškim riječima Jakovini da je 'glup i nesposoban' te da ona 'daje ostavku'.

No Vesna Gantnerza Večernji list objašnjava tek kako je na posao u Ministarstvo došla raditi. Kako se s ministrom nije slagala u nizu ključnih problema niti je bilo brzih pomaka, ostanak bi bio, dodaje, samo gubitak vremena. Još uvijek vjeruje u realizaciju velikih potencijala hrvatske poljoprivrede.

No ni gotovo dvije godine od početka Jakovinina mandata ni stotine neobrađenih državnih hektara nisu dane u zakup niti je zaživjela strategija ruralnog razvoja Hrvatske, dok je mimoilaženja bilo i zbog novog sustava potpora i komuniciranja s poljoprivrednicima za nedavnih prosvjeda.

Za kuloarske priče o svađama s Jakovininom zamjenicom Snježanom Španjol kaže kako u poslu nema emocija ni sukoba na osobnoj razini. No svojedobno je, nije tajna, i Jakovina bio u sukobu sa svojom zamjenicom, koja je i sama najavljivala da će u njegovu ministarsku fotelju.

Od triju sada bivših pomoćnika jedino Luka Čuljak, zadužen za ruralni razvoj i suradnju s EU-om, nije smijenjen na vlastiti zahtjev. Tajnica Ministarstva nazvala ga je i rekla mu da isprazni ured.

Goran Rubin, pomoćnik za šumarstvo i drvnu industriju, razriješen je, gotovo u tajnosti i na vlastiti zahtjev jer se nije mirio s pozicijom 'fikusa' u Ministarstvu, a navodno je odbio potpisati i neke dvojbene dokumente.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.