Hrvatska NAGRADA ZA 'AFERU KAMIONI'

Rončević predsjednik Odbora za obranu

  • Autor: tportal.hr
  • 10.7.2009 21:35:34
  • 10.7.2009 18:58:22

Novi potpredsjednik Odbora za obranu postao je Berislav Rončević, bivši ministar obrane. Njega zbog 'afere kamioni' najvjerojatnije čeka kaznena prijava

Zbog napredovanja će Rončeviću za oko 2300 kuna bruto porasti i plaća. Budući da je postao potpredsjednik radnog tijela, porastao mu je koeficijent za izračun plaće (sa 5,27 na 5,7). Rončević je na tom mjestu zamijenio Tomislava Ivića, koji je izabran za ministra branitelja. Odmah se počelo nagađati da je ovom odlukom HDZ želio poslati poruku kako stoji uz Rončevića unatoč navodnoj kaznenoj prijavi koja se najavljuje protiv njega te da je to dokaz jačanja desne struje unutar HDZ-a.

Nedavno je i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang najavio ispriku javnosti i članovima povjerenstva ako Rončević zbog nabave kamiona bude pravomoćno osuđen. Rončevića je HDZ-ova većina u saborskom povjerenstvu za nabavu kamiona amnestirala od odgovornosti za spornu nabavu te izglasovala zaključke bez oporbenih članova povjerenstva, piše Večernji list.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još