Hrvatska NOVE OPTUŽBE

Glavaš kriv za ubojstvo kamiondžije iz BiH?

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine istražuje je li Branimir Glavaš povezan s nekim od ratnih zločina počinjenih nad državljanima BiH, potvrdio je u petak Hini glasnogovornik ovog tužiteljstva Boris Grubešić.

"Aspekt mogućih ratnih zločina nad državljanima BiH s kojima bi Glavaš mogao biti povezan, nama je interesantan i mi to istražujemo", kazao je Grubešić komentirajući medijske navode kako se navodno posebno istražuje slučaj ubojstva Salima Kalabića iz okolice Maglaja.

Kalabić je ubijen 1991. godine na cesti između Osijeka i Đakova. Njega su navodno ubili pripadnici postrojbe koja se tada zvala Branimirova osječka bojna a pucali su jer je Kalabić navodno odbio zaustaviti kamion kojega je vozio i pri tom je ozlijedio jednog od pripadnika prometne policije.

Glavaš bi navodno mogao biti odgovoran jer nije dopustio procesuiranje počinitelja Kalabićeva ubojstva.

"Pričalo se da je Glavaš bio na čelu garde koja ga je (Salima) ubila", izjavila je za banjalučke "Nezavisne novine" Safida Kalabić, Salimova šogorica.

Obitelj ubijenog također ima informacije da je Salim ubijen dum-dum mecima kao i da je tahograf u kamionu što ga je vozio pokazao da je on vozio još oko stotinu kilometara nakon incidenta na nadzornoj točki prometne policije koji je bio razlogom potjere koja je na kraju završila ubojstvom.

Grubešić nije želio izrijekom komentirati ove navode niti potvrditi da se istražuju i okolnosti tog slučaja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još