Hrvatska ZARAZIO SE U WIMBLEDONU

Sportski komentator Dag Modrić prebolio svinjsku gripu

  • Autor: tportal.hr
  • 8.7.2009 20:34:41
  • 8.7.2009 19:21:13

Jedan od oboljelih od svinjske gripe u Hrvatskoj bio je i HTV-ov sportski komentator za skijanje Dag Modrić

'Da, istina je, prebolio sam tu novu, svinjsku gripu. Trenutno sam u bolnici, i to ne zbog gripe, već zbog upale pluća. Nadam se da ću skoro izaći iz bolnice i, kao što vidite, dobro se osjećam', rekao je Modrić iz bolesničke sobe u telefonskom razgovoru za Jutarnji list.
 

Žena iz Karlovca koja je također oboljela od svinjske gripe u Hrvatsku je sa sinom i suprugom stigla u subotu, preko Singapura i Munchena, iz australskog grada Pertha. Iz Njemačke su u okolicu Karlovca došli automobilom i nakon pet godina posjetili njenu majku D.K. U skromnom kućerku u zabačenom kordunskom selu.

'Ne znam jesam li virus donijela iz Australije ili sam ga pokupila po aerodromima', rekla je za Jutarnji list N.K. Do čekanja rezultata nalaza dobila je ljekove andol i tamiflu, a terapijama su bile podvrgnute i osobe iz njezina okruženja, suprug, sin i majka. Uskoro je temperatura od 39 stupnjeva počela padati, a i opće stanje joj se poboljšalo. Strah od svinjske gripe također je nestao.


Modrić se virusom gripe tipa AH1N1 zarazio u Londonu, gdje je prisustvovao teniskom turniru Wimbledon 2009, a nakon povratka u Hrvatsku osjetio je simptome koji upućuju na gripu. Nakon uzimanja brisova iz grla i nosa ustanovljeno je da je zaražen blažim oblikom svinjske gripe.

'U Londonu sam boravio od 22. do 26. lipnja, a kada sam se vratio, dobio sam temperaturu. Kako se o toj gripi mnogo priča, a imao sam simptome koji su bili više nego poznati, otišao sam kod liječnika. Naravno, imao sam temperaturu, kašljao sam i šmrcao. Bio sam malaksao i osjećao bol u mišićima, zapravo sve ono što povezujemo s gripom.

U međuvremenu sam dobio i upalu pluća. Uistinu mogu tvrditi da preboljena bolest, odnosno svinjska gripa ni po čemu nije bila različita od obične sezonske gripe od koje smo svi barem jednom u životu bolovali', priča Modrić i dodaje da se nimalo nije uplašio kada je doznao koji je virus kriv za njegovu temperaturu.

Modrić je tijekom bolesti bio u kontaktu sa svojom obitelji, no nitko nije zaražen. I prijatelji koji su bili s njim u Londonu također su zdravi.

'Ne znam nikoga tko je obolio, ali svaki dan su se izmjenjivale mase ljudi. Mislim da su zapravo najopasnija mjesta željeznice, metroi i ostala kojima cirkulira velik broj ljudi, pa sam se vjerojatno tako i razbolio', kaže Modrić. S obzirom na to da može svjedočiti iz vlastitog iskustva, ali možda dijelom i zato što je dobio blaži oblik bolesti, Modrić kaže kako smatra da je sve vezano uz svinjsku gripu prenapuhano.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još