Hrvatska BANDIĆ O ZAGREBAČKOM REBALANSU

Nema rezanja plaća ni rasta cijena komunalija

  • Autor: Hina
  • 8.7.2009 18:03:44
  • 8.7.2009 17:58:42

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da se - bez obzira na rebalans gradskog proračuna - dvije godine neće povećavati cijene komunalnih usluga, neće se u pitanje dovoditi kapitalni investicijski projekti i subvencije zagrebačkim poduzetnicima i neće se dirati plaće zaposlenicima u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu

Najavio je da će se rebalansom gradskog proračuna 'dirati jedan dio manipulativnih troškova u uredima, zavodima i službama' i da će 'jedan dio 'kresati' najvećem uredu - Ured za izgradnju grada Zagreba' da bi se našao dio novca, 250 milijuna kuna, što u Zagrebačkom holdingu što u resornim gradskim uredima.

'Prema tome, 250 milijuna kuna će biti iskorišteno za dizanje i zaštitu gospodarskog standarda građana Zagreba i za pojačavanje subvencija za gospodarstvo. Na taj način ćemo doći do novih sredstava', izjavio je Bandić.

Rekao je kako je najvažnije da grad može funkcionirati da se plaće djelatnicima u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu ne diraju jer 'bez socijalnog pakta i mira nema napretka ni u gradu Zagrebu'.

'Nema dizanja cijena komunalnih usluga dvije godine, nećemo dirati socijalna, stečena prava, nećemo dirati subvencije zagrebačkim poduzetnicima i nećemo ni u jednom trenutku dovesti u pitanje kapitalne investicije u gradu koje su conditio sine qua non opstanka grada i naših sugrađana', istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Areni Zagreb nakon predstavljanja šest mjeseci rada i planova za sezonu 2009./2010. te dvorane.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još