'SVIDJELO SE TO NEKOME ILI NE'

Ovako Bandić zamišlja aquapark na Bundeku

12.08.2013 u 15:16

Bionic
Reading

'Aquapark će biti napravljen, svidjelo se to nekome ili ne. Drugo, on će biti na Bundeku i bit će najljepši i najbolji u ovom dijelu Europe. To će biti aquapark i zabavni park na prostoru od 25 so 30 tisuća kvadrata', rekao je Bandić.

Bandić je opisao kako bi vodeni svijet na Bundek otprilike trebao izgledati: 'Zamislite kako tate, mame, dede i bake, dok piju svoju kavicu, gledaju djecu kako se brčkaju u vodi, to je prekrasno. Na rječici oko kilometar i pol, ukrug, sa širinom od deset do 12 metara i dubinom od pola metra, sa čamcima, s gondolama, s mini-golfom, s adrenalinskim parkom, ima li išta ljepše na ovom svijetu? Na jednoj trećini će biti vodeni sportovi, a na ostale dvije zabavni park"' rekao je Bandić.


Budući da na mjestu budućeg aquaparka postoje komadi zemlje u privatnom vlasništvu, Bandić je objasnio kako namjerava riješiti taj problem.

'Mene ne zamara čija je zemlja. Znam da tamo imamo 40 tisuća kvadratnih metara zemlja. A da li netko tamo ima 'soma' ili dva kvadrata, to me ne zanima, to ćemo izvlastiti jer će to biti od posebnog interesa. Otkupit ćemo u skladu s procedurom i zakonom, a lakše ćemo to napraviti kad to proglasimo projektom od posebnog interesa', rekao je Bandić.
Od ideje do realizacije, kaže Bandić, proći će najmanje godinu i pol.