Hrvatska TKO BI REKAO

Zastupnici će ipak sami plaćati parking

Saborski zastupnici će od 1. veljače sami plaćati parkiranje u garaži na Tuškancu, odlučilo je večeras saborsko Predsjedništvo

"Sada je to besmisleno uvoditi jer ćemo imati stanku, ali od 1. veljače zastupnici će sami plaćati parking", rekao je predsjednik Sabora Luka Bebić nakon kratke sjednice Predsjedništva.

Sabor je od rujna u najmu u garaži imao 250 parkirnih mjesta, a po mjestu se mjesečno izdvajalo 1500 kuna po parkirnom mjestu.

Nakon kritika javnosti, premijer Ivo Sanader najavio je ukidanje nekih zastupničkih i ministarskih beneficija, ističući upravo besplatno parkiranje, koje će takvo ostati samo za zaposlenike Sabora.

Sabor je na samom kraju zasjedanja bez rasprave 'odradio' nekoliko zakonskih prijedloga, među kojima je paket energetskih zakona, a prijedlogu izmjena Zakona o tržištu plina usprotivili su se klubovi SDP-a i HNS-a.

HNS-ovac Željko Vincelj uvjeren je da će te izmjene poskupjeti plin za krajnje korisnike, jer povećavaju broj sudionika u procesu.

"Do sada smo taj proces doživljavali kao lanac INA - komunalac - potrošač. Povećani broj sudionika u tom procesu - njih 13 - sigurno neće donijeti jeftiniji plin. Morat ćemo podmiriti sve te posrednike, jer oni sigurno neće raditi badava", rekao je Vincelj.

Sabor će sjednicu nastaviti u ponedjeljak, kada će glasovati o raspravljenim prijedlozima te o amandmanima na državni proračun za 2009., a Bebić je uvjeren da će se sve točke odraditi do ustavnog roka 15. prosinca, te da neće biti izvanrednih sjednica.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još