ALELUJA

Vrdoljak i Pejnović kreću u borbu za Inu

01.08.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Vlada je imenovala svoj pregovarački tim s INA-om na čijem je čelu ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dok je kao član tima imenovan šef DUUDI-ja Mladen Pejnović. Vrdoljak je rekao kako će se sa strateškim partnerom dogovoriti budućnost INA-e

'INA kao najveća energetska kompanija u Republici Hrvatskoj i Vlada kao drugi najveći dioničar u INA-i, sa stratešim partnerom, MOL-om, treba dogovoriti što je budućnost INA-e, što su strateški ciljevi, što je ono što želimo svi mi i u Vladi, a i građani Hrvatske što očekuju u sljedećem periodu', rekao je Vrdoljak.

Da bi mogli razgovarati u budućnosti, treba se vratiti i u prošlost, rekao je ministar gospodarstva i naveo što stoji u okviru pregovora.

'Područje pregovora su korporativno upravljanje, kontrola troškova, investicije, raspodjela dobiti, istraživanje, razvoj, proizvodnja ugljikovodika, prerada naftnih derivata, veleprodaja i maloprodaja naftnih derivata, plinsko poslovanje. To su sve točke koje moramo sa svojim strateškim partnerima raspraviti kako bi INA sutra bila bolja nego što je danas. Može biti bolja, treba biti bolja i hoće biti bolja', kaže Vrdoljak.