BIVŠI PREMIJER ODLAZI NA ODMOR

Sanader: Jadranka zna sve oko rebalansa

07.07.2009 u 13:07

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da će nova premijerka Jadranka Kosor biti sjajna predsjednica vlade, te najavio odlazak na odmor

Sanader je to izjavio novinarima nakon službene primopredaje dužnosti u Banskim dvorima. Na izlasku iz Vlade rekao je da premijerka ne treba njegove savjete vezane uz rebalans proračuna jer 'sve zna'.

'Ne treba ona savjete. Sve dobro zna oko rebalansa proračuna. Radila je sa mnom, bila mi prva suradnica i imam apsolutno povjerenje. Ona će biti sjajna premijerka', kazao je Sanader.

Upitan što će sada raditi, potvrdio je da odlazi na odmor. "Da, malo ću se odmoriti", rekao je.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je da danas počinju konzultacije koalicijskih partnera vezane uz proračun, te izrazila nadu da će biti usuglašen vrlo skoro.

"Nadam se ovih dana", rekla je Kosor po izlasku iz Vlade.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić (HSS) smatra da po pitanju proračuna treba povući odlučne poteze. "Mislim da treba povući odlučne poteze, odmah", odgovorio je Pankretić na upit novinara je li HSS za rezove u proračunu. Dodao je da će se više znati nakon današnjeg sastanka koalicijskog vijeća.