TRGOVAČKA STRANKA

Friščić: Nisam razgovarao s SDP-om

07.07.2009 u 07:15

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je kasno sinoć u Hrvatskom saboru kako HSS nije trgovačka stranka, da ne bježe iz koalicije s HDZ-om, te da nije razgovarao s SDP-om o koaliciji.

Nakon glasovanja o povjerenju novoj Vladi RH u Hrvatskom saboru na pitanje novinara kako komentira činjenicu da nisu svi u Predsjedništvu HSS-a bili za to da ministarstvo poljoprivrede u novoj Vladi pripadne HDZ-u, Friščić je odgovorio kako je većinom glasova na jučerašnjem Predsjedništvu stranke dogovoreno da HSS ulazi u Vladu i preuzima mjesto jednog od potpredsjednika, a da će dio njegova resora biti usko povezan s ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Taj je zaključak donesen većinom glasova i žao mi je da je prema hrvatskoj javnosti krenulo informiranje na ovaj način sa sjednica HSS-a, ali o tome ćemo ponovno demokratski raspravljati", rekao je.

Friščić naglašava da "HSS ni u kom slučaju ne bježi od suradnje" s HDZ-om.

"Ako Vlada uspijeva onda uspijevamo svi skupa, ako nije uspjela, onda nitko nije uspio", kazao je predsjednik HSS-a, i demantirao da je sa čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem dogovarao koaliciju.

"Ne, ne dogovaram niti sam razgovarao", rekao je Friščić novinarima, dodavši da "HSS i Josip Friščić nisu trgovačka stranka".