Hrvatska VJERUJE U NOVU VLADU

Degert o Sanaderovoj ostavci i blokadi pregovora

  • Autor: Hina
  • 6.7.2009 20:33:03
  • 6.7.2009 20:14:10

Šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert izjavio je u ponedjeljak da je ostao iznenađen ostavkom premijera Ive Sanadera te izrazio nadu da će nova vlada nastaviti predano raditi kako bi se dovršili pregovori i Hrvatska postala članicom Europske unije

'Mislim da su svi na određeni način ostali iznenađeni ostavkom premijera Sanadera koja se dogodila u trenutku u kojemu je nismo očekivali', kazao je Degert.

'Uvelike cijenimo sve što smo ostvarili zajedno sa Sanderom na putu Hrvatske prema Europskoj uniji. Vjerujemo da će buduća vlada nastaviti predano raditi u tome smjeru kako bismo ubrzo mogli završiti pregovore, prihvatiti Lisabonski sporazum i primiti Hrvatsku kao novu članicu EU-a', rekao je Degert.

Dodao je i kako smatra da je slovenska blokada težak element pregovora, ali i da očekuje uskoro pronalazak rješenja. Degert tvrdi i da u rješavanju tog pitanja nitko ni od koga nije tražio dijelove teritorija te da takav potez ne bi bio prihvatljiv presedan, ni za Hrvatsku, ni za članice Unije.

U Informacijskom centru EU-a u Zagrebu, šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Vincent Degert i predstojnik Ureda za udruge Vlade RH Igor Vidačak, službeno su objavili otvaranje natječaja za financiranje projekata u sklopu programa Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR) 2008, ukupne vrijednosti od 1.164.000,00 eura (oko 8,5 milijuna kuna).


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još