PODACI IZ POPISA STANOVNIŠTVA

U Hrvatskoj živi 21 Zoran Milanović

26.07.2013 u 15:16

Bionic
Reading

Iako su mnogi pohrlili na stranicu Državnog zavoda za statistiku kako bi provjerili koliko imaju imenjaka i prezimenjaka, dobar dio nije uspio naći osobu koja ima isto ime i prezime jer ih je vjerojatno manje od 10 pa ih DZS zbog zaštite osobnih podataka ne prikazuje. No neke javnosti poznate osobe ipak imaju oveći broj imenjaka i prezimenjaka

U Hrvatskoj, prema podacima iz Popisa stanovništva 2011, živi čak 21 Zoran Milanović, a kada je u pitanju predsjednik Ivo Josipović, on ima 41 prezimenjaka. Osim predsjednika Sabora, u Hrvatskoj živi još 15 osoba po imenu Josip Leko

Imenjaka i prezimenjaka ima i Josip Broz. U Hrvatskoj ih još uvijek živi 18. U sličnoj je situaciji i bivši predsjednik Stjepan Mesić - njegovih imenjaka ima 15. Kada je u pitanju bivša premijerka Jadranka Kosor, ona ili nema imenjakinju ili ih je broj manji od 10 pa ih DZS ne prikazuje. No šansa da nađe osobu s istim imenom i prezimenom se smanjuje kada se u obzir uzme to da u Hrvatskoj ima samo 331 osoba koja se preziva Kosor.

Ista situacija ponavlja se i kod bivšeg premijera Ive Sanadera. Naime podaci DZS-a ne pokazuju ima li imenjaka i prezimenjaka, no valja napomenuti da u Hrvatskoj tako i tako živi samo 190 Sanadera.

Popis stanovništva zabilježio je i 16 Ante Pavelića, 23 Ante Starčevića i 12 Josipa Jelačića, no Franjo Tuđman je ili jedinstveno ime ili imenjaka ima manje od 10.

U Hrvatskoj živi i 12 Tomislava Karamarka, a Vladimir Šeks najvjerojatnije nema imenjaka, s obzirom na to da osoba s prezimenom Šeks u Hrvatskoj ima manje od 10.