'NEDJELJOM U DVA'

Pavić zbog Appelta povukao oglase s HRT-a

06.07.2009 u 18:21

Bionic
Reading

Nakon emisije 'Nedjeljom u dva' u kojoj je Stanković ugostio novinara Hrvoja Appelta, Nino Pavić, vlasnik EPH i bivši Appeltov poslodavac, povukao je sve oglase i reklame s HRT-a

Komentirajući svog bivšeg poslodavca Ninoslava Pavića, Appelt je ustvrdio da se Pavić previše isprepleo s

Godine 2004. Appelt je s Orlandom Obad istražio kompletno poslovanje tadašnjegministra vanjskih poslova Miomira Žužula te otkrio utajuporeza na najam stana, zbog čega glavni državni odvjetnik Mladen Bajićdo danas nije pokrenuo kazneni progon, a došao je i do podataka osukobu interesa u aferi Imostroj. Ta je afera na koncu presudilapolitičkoj karijeri Miomira Žužula, a objavljena je u Jutarnjem tek nažestok pritisak svih novinara redakcije, nakon što je zamjenik glavnogurednika Davor Butković zabranio objavu teksta.

političarima na čije je nepravilnosti on ukazivao te da su ga oni ucijenili:

'Pavić je previše pustio pipke, možda je postao previše pohlepan.' Tom je izjavom Appelt još jednom stao na žulj Paviću.  Kao novinar-istraživač Appelt je pisao o brojnim aferama poput Sanaderovih satova, o Kamen-Ingradu, pijanom Bandiću...

Appelt je najprije dobio otkaz u Jutarnjem listu, a potom i u tjedniku Gobus. Tvrdi da su ga se nadređeni željeli riješiti jer je istraživao teme koje je netko želio zataškati. Optužio je Pavića da je utjecao na tekstove koji su izlazili u Jutarnjem listu.

Kao primjer je naveo da je u vrijeme prosvjeda studenata ministar Dragan Primorac 'šetao prostorijama Jutarnjeg lista', a drugi je dan u tim novinama izašao članak koji je mijenjao smisao dotad objavljivanih članaka.

Osim otkaza, Appelt je u nekoliko navrata primio prijetnje. Nakon što je pisao o švercu nafte u Hrvatskoj, Appelt je dobio policijsku zaštitu, pa ga otad kamo god krene prate dva policajaca u civilu.