Hrvatska 'NEDJELJOM U DVA'

Pavić zbog Appelta povukao oglase s HRT-a

  • Autor: tportal.hr
  • 8.7.2009 9:31:58
  • 6.7.2009 18:21:01

Nakon emisije 'Nedjeljom u dva' u kojoj je Stanković ugostio novinara Hrvoja Appelta, Nino Pavić, vlasnik EPH i bivši Appeltov poslodavac, povukao je sve oglase i reklame s HRT-a

Komentirajući svog bivšeg poslodavca Ninoslava Pavića, Appelt je ustvrdio da se Pavić previše isprepleo s

Godine 2004. Appelt je s Orlandom Obad istražio kompletno poslovanje tadašnjeg ministra vanjskih poslova Miomira Žužula te otkrio utaju poreza na najam stana, zbog čega glavni državni odvjetnik Mladen Bajić do danas nije pokrenuo kazneni progon, a došao je i do podataka o sukobu interesa u aferi Imostroj. Ta je afera na koncu presudila političkoj karijeri Miomira Žužula, a objavljena je u Jutarnjem tek na žestok pritisak svih novinara redakcije, nakon što je zamjenik glavnog urednika Davor Butković zabranio objavu teksta.

političarima na čije je nepravilnosti on ukazivao te da su ga oni ucijenili:

'Pavić je previše pustio pipke, možda je postao previše pohlepan.' Tom je izjavom Appelt još jednom stao na žulj Paviću.  Kao novinar-istraživač Appelt je pisao o brojnim aferama poput Sanaderovih satova, o Kamen-Ingradu, pijanom Bandiću...

Appelt je najprije dobio otkaz u Jutarnjem listu, a potom i u tjedniku Gobus. Tvrdi da su ga se nadređeni željeli riješiti jer je istraživao teme koje je netko želio zataškati. Optužio je Pavića da je utjecao na tekstove koji su izlazili u Jutarnjem listu.

Kao primjer je naveo da je u vrijeme prosvjeda studenata ministar Dragan Primorac 'šetao prostorijama Jutarnjeg lista', a drugi je dan u tim novinama izašao članak koji je mijenjao smisao dotad objavljivanih članaka.

Osim otkaza, Appelt je u nekoliko navrata primio prijetnje. Nakon što je pisao o švercu nafte u Hrvatskoj, Appelt je dobio policijsku zaštitu, pa ga otad kamo god krene prate dva policajaca u civilu.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još