MARIJANA PETIR

HSS treba zadržati Ministarstvo poljoprivrede

06.07.2009 u 16:09

Bionic
Reading

Potpredsjednica Hrvatske seljačke stranke (HSS) i predsjednica Kluba zastupnika HSS-a u Hrvatskome saboru Marijana Petir potvrdila je danas novinarima da je s još četvoricom kolega na jučerašnjoj sjednici stranačkog predsjedništva glasovala protiv prijedloga da HSS u novoj vladi izgubi Ministarstvo poljoprivrede, to više što to nije ni bio zahtjev koalicijskih partnera

Petir je rekla da je 11 članova predsjedništva HSS-a poduprlo prijedlog da HSS izgubi Ministarstvo poljoprivrede, a pet ih je bilo protiv. Osim nje, protiv su glasovali potpredsjednik HSS-a i ministar turizma Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, saborski zastupnik Stanko Grčić i regionalni predsjednik HSS-a za Slavoniju Davor Vlaović.

'Ako itko dobro poznaje poljoprivredu, seljaštvo i hrvatsko selo, to je zasigurno Hrvatska seljačka stranka i to je bio razlog zbog čega sam zatražila da upravo HSS-ovac ostane na čelu tog ministarstva', izjavila je Petir za Hinu.

Istaknula je kako ni u jednom trenutku nije bila upitna potpora novoj mandatarici Jadranki Kosor i njezinoj vladi te da će tako i ostati. 'Vodstvo HSS-a u ovim trenutcima, kada Hrvatska ulazi u Europsku uniju, ima veliku odgovornost sačuvati nacionalne resurse i sve što je vrijedno od prodaje, odnosno od rasprodaje. Isto tako, HSS ima odgovornost prema bazi, članstvu, biračkome tijelu i prema svima koji su nam dali podršku za program 'Preporod hrvatskoga sela' i provedbu kroz resor poljoprivrede i ruralnog razvoja', naglasila je Petir.

'Oni koji su jučer glasovali za prijedlog da HSS ostane bez Ministarstva poljoprivrede morat će podnijeti političku odgovornost prema svojemu stranačkom tijelu i prema svojemu biračkom tijelu', izjavila je Petir, dodajući da je taj prijedlog iznio predsjednik stranke Josip Friščić, koji je na sebe preuzeo odgovornost, a odgovorni su i svi ostali koji su za taj prijedlog glasovali.

Istaknula je da HSS ove godine slavi 105. obljetnicu i da je 'hrvatski čovjek' tu stranku 'prepoznao kao čuvara identiteta hrvatskoga naroda' te se zauzima za to da se HSS i dalje ponaša u skladu s očekivanjima hrvatskih građana.