Hrvatska MINISTAR NAKON ODLUKE ODBORA:

Nismo obećali da će se moći pušiti

  • Autor: tportal.hr
  • 5.7.2009 9:00:00
  • 5.7.2009 8:53:39

Dva mjeseca prošlo je od donošnja Zakona o zabrani pušnja, a prema tvrdnjama iz Ceha ugostitelja Zagreba, promet ugostiteljskim objektima bez terase pao je za čak 80 posto. Zatvoreno je na desetke kafića i restorana, a mnogo zaposlenika ostalo je bez posla.

ZAGREB - Saborski Odbor za turizam prihvatio je prijedlog ugostitelja, a prema kojem bi vlasnici ugostiteljskih objekata maksimalne površine do 50 četvornih metara mogli sami izabrati žele li biti pušački ili nepušački objekti. Međutim, ministar Darko Milinović istaknuo je da je o tome prijedlogu razgovarao s budućom premijerkom Jadrankom Kosor koja je poručila da nikome još nije obećala da će taj prijedlog i biti prihvaćen.

- Nadamo se da će naše prijedloge prihvatiti Vlada i da će nakon toga prijedlog otići u saborsku proceduru. Ne znam kada bi moglo doći do izmjene zakona, ali pomaci su već uočljivi - zadovoljan je bio Nenad Šepak, predsjednik Ceha ugostitelja Zagreba, prenosi Jutarnji list.

Većina vlasnika kafića, zasigurno će izabrati pušače. Iza njih su dva mjeseca u kojima su pretrpili, kažu, velike gubitke a strah ih je i zime jer su do sad stvar spašavale terase  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još