VIŠE I OD SANADERA

Glavaš i dalje prima plaću od 26.000 kuna

04.07.2009 u 09:42

Bionic
Reading

Branimir Glavaš uredno je primio plaću saborskog zastupnika za svibanj od oko 26 tisuća kuna, a tako će biti i ubuduće, bez obzira na to što se nalazi u bijegu i što je za njim Hrvatska raspisala međunarodnu tjeralicu. To mu omogućava da lagodno, dok ne bude donesena pravomoćna presuda, živi u zapadnoj Hercegovini i posveti se, kako najavljuje, gradnji obiteljske kuće.

OSIJEK, ZAGREB - Da bi izbjegao zatvor, Glavaš je pobjegao u Hercegovinu i pozvao se na dvojno državljanstvo, što mu je omogućilo ostanak u BiH, budući da ta zemlja ne izručuje građane.

U Glavaševu zastupničku plaću uredno je, piše Jutarnji list, uključen i dodatak koji mu pripada za funkciju predsjednika Kluba zastupnika HDSSB-a, iako stvarno, Glavaševim bijegom iz Hrvatske, taj klub više ne postoji, jer su za postojanje zastupničkog kluba potrebna bar tri zastupnika. Glavašev HDSSB sada ih u Saboru ima samo dvojicu - Ivana Drmića, koji je zamijenio Vladimira Šišljagića nakon izbora za osječko-baranjskog župana, i Boru Grubišića

U objašnjenju koje potpisuje Ružica Šimunović, voditeljica saborske Službe za odnose s javnošću, stoji kako Glavaš, bez obzira na nepravomoćnu sudsku presudu, bijeg iz države i tjeralicu koja je za njim raspisana, svoju enormnu plaću prima posve legalno i zasnovano na zakonu.

Dok je za obične građane dovoljno da se tri dana uzastopce neopravdano ne pojave na poslu da bi dobili otkaz, zastupnici u Saboru ne ostaju bez primanja ni kad su u bijegu pred zakonom. Glavaševa plaća veća je i od one predsjednika Sabora Luke Bebića i Ive Sanadera.