SABOR NA ČEKANJU

Rasprava o Kosor kad od Mesića dobije mandat

03.07.2009 u 10:42

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izjavio je jutros da o tome kada će parlament odlučivati o povjerenju novoj vladi ovisi isključivo o predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, odnosno o tome kada će mandat za sastav Vlade povjeriti Jadranki Kosor.

'Ako to (odluka o mandataru) dođe tijekom dana onda ćemo i raspraviti, a ako ne dođe onda ćemo odgoditi', poručio je Bebić IDS-ovom zastupniku Damiru Kajinu, koji je na početku saborskog zasjedanja upitao kada bi Sabor trebao raspravljati i glasovati i povjerenju novoj Vladi.

Bebić je istaknuo da je predsjednik Mesić jučer zaprimio saborsku odluku kojom je potvrđena ostavka Ive Sanadera na dužnost premijera, zajedno s 83 zastupnička potpisa potpore Jadranki Kosor kao novoj premijerki.

"Na predsjedniku Republike je sve ostalo, zamolio sam da to bude što prije kako bismo skratili rok za imenovanje nove Vlade, jer nam je svima u interesu da Vlada što prije počne funkcionirati", naglasio je.

"Ono što je bilo na nama (Saboru) mi smo učinili i očekujemo reakciju predsjednika Republike", dodao je.

Sabor je zasjedanje nastavio raspravom o Godišnjem financijskom izvješću Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za prošlu godinu.