SUKOB NE JENJAVA

Ostojić i Varga jednostavno se ne podnose

09.07.2013 u 16:44

Bionic
Reading

Nakon što je u javnost procurila vijest da se šef HZZO-a Siniša Varga boji smjene jer je po nalogu Ministarstava zdravlja i financija za lijekove na recept, kršeći zakon o proračunu, veledrogerijama uplatio 3,3 milijuna kuna duga, iz izvora bliskih Zavodu Večernji list doznaje da sukob na relaciji Varga – Rajko Ostojić ne jenjava.

Vlada je u HZZO poslala potrebne papire i time 'legalizirala' sanaciju bolničkih ustanova, šef HZZO-a prije samo nekoliko dana doveden je u poziciju da iz Narodnih novina dozna da je resorno ministarstvo donijelo pravilnik po kojem će se formirati nove cijene lijekova na listi iako listu sastavlja HZZO.

To je, kažu upoznati, samo posljednji događaj koji pokazuje da šef financija i šef zakonodavstva u zdravstvenom sustavu nisu na istoj valnoj duljini. No sukob na relaciji Ostojić – Varga nije novijeg datuma jer je još nakon parlamentarnih izbora bilo jasno da Rajko Ostojić u šefovskoj fotelji HZZO-a želi ostaviti Tihomira Strizrepa koji je kao nestranački kadar tu ustanovu vodio u vrijeme bivšeg ministra Darka Milinovića.


No, ta se ideja, iako je Strizrepov brat Nenad esdepeovac i zamjenik ministra za zaštitu prirode, nije svidjela Zoranu Milanoviću koji je na to mjesto postavio Vargu. Iz izvora bliskih HZZO-u Večernji list doznaje da su se Varga i Ostojić rijetko sastajali, a u posljednje vrijeme to više uopće ne čine, te da šef HZZO-a smatra da Ostojić zdravstvenu politiku provodi samo na papiru.

Više pročitajte ovdje