SUGOVORNICI SKRIVAJU IMENA

‘Kosor nam nije baš najdraža susjeda’

03.07.2009 u 09:18

Bionic
Reading

U zagrebačkoj ulici Vilka Šefera u Ravnicama već drugi dan svi pričaju samo o jednom: u njihovoj ulici živi buduća premijerka

ZAGREB - Vijest da će njihova susjeda Jadranka Kosor postati hrvatska premijerka iznenadila je stanare. Uglavnom neugodno. Mnogi njezini susjedi i poznanici najčešće komentiraju kako se Jadranka Kosor do sada jako dobro snalazila kroz život i da će tako nastaviti i kada postane premijerka, piše Jutarnji list.

No, ipak, nitko od susjeda koji je kritiziraju nije dovoljno hrabar da se predstavi punim imenom i prezimenom. Svi od reda objašnjavaju 'susjeda iz Šeferove 10 bi nam se mogla revanširati'.

'Ona se jako dobro snalazila i do sada. Snašla se s Francekom, snašla se i oko ovog stana za koji svi znamo kako je dobila, a slizala se i sa Sanaderom. Ova država je stvarno u kaosu', gnjevno kaže sredovječna žena koja stanuje u istom neboderu kao buduća premijerka. Slična je situacija i u obližnjem kafiću. Spremno iskazuju nesimpatije.

'Pa ona nije znala voditi svoje ministarstvo, a kako će tek voditi državu. Mi nismo u situaciji u kojoj bi se mogli raditi pokusi. Iznenadila nas je kukavička Sanaderova ostavka, no da Kosor postane premijerka, to je još veći šok', kažu dvojica starijih stanovnika.

Drugi susjed, gospodin koji se predstavlja kao umirovljeni akademik, pokušava objasniti zašto Jadranka Kosor nije omiljena u susjedstvu. 'Pa ovdje vam žive sinovi bivših oficira i to je razlog što im ona smeta. Ona je izuzetna osoba i učinit će pravi posao', kaže.

U prodavaonici Diona kažu da su Kosoricu znali viđati u trgovini, ali jako rijetko, jer je kupnju ipak obavljala njezina majka koja živi u istom stanu. Češće su je viđali oko 8.30 sati, kada je odlazila na posao i u Vladu nakon što bi po nju došao službeni automobil.

Tako ju je znala viđati i stanarka Šeferove E. C. koja je, nakon dugog razmišljanja, uspjela pronaći razlog zadovoljstva kad je riječ o izboru nove premijerke. 'Sretna sam što je žena premijer, no s druge strane čini se da ona nije dovoljno kompetentna za taj posao. Da je imalo poštenja, cijela bi Vlada dala ostavku', rekla je E. C.