Hrvatska ZABORAVLJENI ASOVI

Tuđman: Sanader će se vratiti uz fanfare

  • Autor: tportal.hr
  • 3.7.2009 9:03:55
  • 3.7.2009 8:57:42

Bivši hadezeovci i Sanaderovi neistomišljenici dočekali su vijest o njegovoj ostavci s priličnom dozom rezigniranosti. Taj događaj ni jednom od njih nije ni najmanji povod za povratak u HDZ-ove vode

ZAGREB - Miroslav Tuđman zaključuje kako je ostavka očito odraz kraha politike koju je Sanader vodio, i na vanjskom i na unutarnjopolitičkom području, koja je, među ostalim, rezultirala i golemim vanjskim dugom.

Pašalić u sjeni

Ivić Pašalić, jedan od nekad najutjecajnijih hadezeovaca, nije uopće želio komentirati ostavku. 'Čim sam čuo vijest o ostavci, znao sam da će biti medija zainteresiranih i za moju izjavu. Međutim, donio sam odluku da ne želim sudjelovati u tome i medijima ne dajem izjave', bio je ustrajan u svojoj odluci Pašalić.

'Činjenica je da Sanader odlazi u teškoj situaciji za Hrvatsku, iz očito nepolitičkih razloga. Zdravstveni razlozi su jedino što bi mi bila prihvatljiva opcija, ali ako to nije u pitanju, onda mi se sve ovo čini kao predstava za javnost iza koje se krije povratak na političku scenu već za dva do tri mjeseca, uz fanfare medija koji će ga navesti kao spasitelja', smatra Tuđman.

Ipak kaže kako bi volio da mu Sanader bude protukandidat na idućim predsjedničkim izborima, 'jer bi se tada Hrvatska mogla jasno opredijeliti je li za podaničku ili ponosnu Hrvatsku'. Ni Drago Krpina nije želio izlaziti s komentarima.

'Distancirao sam se od politike zahvaljujući i ljudima poput Ive Sanadera pa se nemam potrebe vraćati na stare teme', pojasnio je Krpina. No dodao je da je prije godinu i pol objavio knjigu o Sanaderovoj vladavini iz koje se neke pretpostavke danas potvrđuju.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još