Hrvatska HRVATSKA PAMET

Znanstvenici povukli iz EU 16,5 mil.€

Projekti hrvatskih znanstvenika uspjeli su povući ukupno oko 16,5 milijuna eura kroz znanstveni program Europske unije tijekom 2007. i 2008. godine, a hrvatske znanstvene institucije za nabavu opreme dobile su ukupno četiri milijuna eura

Hrvatski znanstvenici financijsku su potporu dobili preko natječaja "Sedmog okvirnog programa" - FP7 (Seventh Framework Programme), glavnog znanstvenog programa Europske unije koji financira znanstveno-istraživačke projekte iz cijele Europske unije i pridruženih zemalja.

U FP7 tijekom 2007. i 2008. hrvatski partneri bili su uključeni u oko 500 projekata, od kojih je financirano više od 80 u ukupnom iznosu za hrvatske partnere s više od 16,5 milijuna eura.

Pet hrvatskih institucija dobilo je na FP7 natječajima za istraživačku opremu 2007. i 2008. ukupno četiri milijuna eura, a financirat će se projekti Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te medicinskih fakulteta u Zagrebu i Rijeci.

"Sedmi okvirni program" - FP7 (Seventh Framework Programme) traje od 2007. do 2013. i raspolaže s ukupno 50 milijardi eura, navodi se u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još