SUČELJAVANJE PREDSJEDNIČKIH RIVALA

Josipović zamjerio Jurčiću Ekonomski savjet

02.07.2009 u 17:08

Bionic
Reading

SDP-ovi predsjednički kandidati Ljubo Jurčić i Ivo Josipović na današnjem su sučeljavanju na Radiju 101, predstavili su potencijalnim biračima jedan drugog. Unatoč tomu što se, kako kažu, sjajno nadopunjavaju, među njima postoje i razlike

Jurčić je istaknuo kako on i Josipović već dugo surađuju na projektima u sklopu SDP-ove strategije te da izvrsno nadopunjuju jedan drugoga budući da je on stručnjak na području ekonomije, a Josipović na području pravnih znanosti. Kazao je kako jedan bez drugog, ustvari ne mogu.

Josipović mu je zahvalio na pohvalnim riječima i potvrdio da su sjajno surađivati te se našalio da će, ako bude izabran za predsjednika, njega uzeti za savjetnika.

No Josipović je zamjerio Jurčiću što je pristao na članstvo u Ekonomskom savjetu, koje je u službi Vlade sad već bivšeg premijera Sanadera.

'I ja sam, kao i Ljubo, svojim znanjem kao stručnjak pomagao različitim vladama. No kad sam ušao u politiku, dobio sam drukčiju vrstu odgovornosti. Kad je netko u politici kao ja, onda ne može snositi teret odgovornosti neke druge ekipe. Ne mogu pomagati Vladu Ive Sanadera, jer bih time preuzeo dio njihove odgovornosti. Osim toga odgovoran sam i za svoju ekipu. Smatram da se ne može istovremeno igrati i za Hajduk i za Dinamo', kazao je Josipović.

Istaknuo je da cijeni Jurčićev doprinos u Ekonomskom savjetu, ali da drži kako treba igrati za svoj tim i poraziti političkog protivnika.

Ljubo Jurčić objasnio je kako razlikuje stranačku i nacionalnu politiku te da je kazao da je ušao u Ekonomski savjet kako bi spriječio da Hrvatska dođe u situaciju u kakvoj je bila Mađarska 2006. kad je ulica smjenjivala Vladu, a nitko nije mogao preuzeti vlast.