PALE TEŠKE RIJEČI

Novinari demonstrativno otišli sa skandalozne Radmanove presice

05.07.2013 u 13:20

Bionic
Reading

Novinari koji prate rad Hrvatske radiotelevizije digli su se u pola konferencije za medije koju je organizirao Goran Radman, glavni ravnatelj na Prisavlju, nakon što ih je nazvao glavnim krivcima za 'zlo koje se širi o toj kući'

Radman je presicu sazvao nakon posljednjih napisa u medijima da u svoju imovinsku karticu nije upisao hotel Vila Park na Bohinju u Sloveniji, kao i to da se pokušao petljati u uređivačku politiku kuće. Na konferenciji se okružio najbližim suradnicima, Marijom Nemčić, Borisom Srukom i Duškom Zimonjom, a njoj je prema njegovu nalogu moralo prisustvovati i 20-ak urednika na HRT-u.

'Postoje dani kad čovjek odluči otići po novine i više se ne vratiti. Postoje dani kada čovjek ode na godišnji odmor i više se nikada ne vrati, a postoje dani kada se čovjeku učini da za sve što radi mu se nanosi nepravda, ali danas nije taj dan. Danas je dan kada treba reći dosta vama, novinarima u dvorani, političarima u sjeni, zainteresiranim klanovima koji podrivaju kuću do te mjere da je to postalo neizdrživo i to više nećemo trpjeti', kazao je Radman.

U petominutnom monologu Radman je ustvrdio kako novinari kontinuirano sudjeluju u obezvređivanju HRT-a te da je zbog njihova pisanja ugrožen njegov život i život zaposlenika.

'U posljednjih sedam mjeseci osobno sam kao i institucija kontinuirano izložen progonima, obezvređivanju i javnom sramoćenju. Svi oni koji čitaju vaše napise oni će upotrijebiti svoju moć koristeći vaše argumente da bi upali u naše stanove, prijetili životima naših obitelji i djece te pljačkali našu imovinu', istaknuo je Radman.

Potom je naveo što su u proteklih sedam mjeseci na Prisavlju napravili, a nakon toga opet otvorio paljbu na novinare.

'Ova posljednja kampanja koja ide na mene osobno ima za cilj promijeniti četvrtog ravnatelja u posljednjih godinu dana kako bi se dokazalo da ova kuća nema perspektive ni budućnosti. To je nešto što nećemo prihvatiti. Obraćam se vama koji javnosti prenosite zlo', poručio je Radman. Nakon toga su okupljeni novinari odlučili napustiti konferenciju za novinare ravnatelja očito nenaviknutog na javnu kritiku, čije ponašanje sve više podsjeća na ponašanje uvrijeđene mlade.