BESĆUTNOST U SPLITU

Umiruću ženu otjerali iz bolnice

12.12.2008 u 13:51

Bionic
Reading

Bračanka Marica Rakela (74) iz Nerežišća, oboljela od raka želuca, s metastazama i s bolešću u terminalnoj fazi, proživjela je i preživjela pravu dramu u ponedjeljak poslijepodne i tijekom večeri u KBC-u Split

Marica Rakela u ponedjeljak se loše osjećala i krvarila je na usta. Trajektom je u vozilu hitne pomoći prebačena u Split. Na Hitni interni prijam došli su oko 15.30 kada je pacijentica snimljena rendgenom i izvađena joj je krv.

Nakon što su tri sata čekali nalaze Marica Rakela je sa sinom i kćeri upućena na Hitni kirurški prijem. Tamo su bolesnicu na kolicima smjestili u prostoriju u kojoj je čistačica prala koševe za smeće.

'Cijelo vrijeme je ležala uz otvoren prozor, a kada bismo sestra i ja došli do nje, da vidimo treba li joj što, onda bi nas tjerali i govorili nam da smetamo. I tako je bilo do 23.30, kada nam je jedan mladi liječnik rekao da majku vodimo na Brač', rekao je šokirani sin Marko.

Nikakve molbe da im majku barem preko noći ostave u bolnici nisu pomogle i svi su se vratili na Brač.

'Ja u svom životu nisam vidio bahatijeg i bezobraznijeg liječnika. U tom stanju nisam uopće gledao o kojem se liječniku radi, samo sam htio da mi netko majci pomogne. Molio sam ga da majku, koja je nepokretna, ostavi u bolnici barem preko noći, jer je bilo jako hladno i nisam je htio mrcvariti ponovnim putovanjem trajektom', izjavio je Marko Rakela za Slobodnu Dalmaciju.