Hrvatska KAPETAN NAPUSTIO BROD

SDP spreman preuzeti kormilo

  • Autor: An. S.
  • 1.7.2009 16:56:34
  • 1.7.2009 15:39:05

Sa zagrebačkog Iblerova trga, iz središnjice SDP-a, već stižu izjave koje se mogu svrstati u kampanju za prijevremene izbore. Sanaderov dramatični salto mortale iznenadio je i njegove najljuće protivnike u SDP-u

'U trenucima kada smo izgubili kormilara i kapetana koji u posljednjih šest godina brodom i nije baš dobro upravljao, postavlja se pitanje jesu li građani zaslužili takvo objašnjenje odlaska kakvo im je Sanader ponudio', rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.
 
Sada već bivši premijer Ivo Sanader je na izborima dobio to povjerenje, ali toga više nema. Zato je potreban novi glas javnosti, novi odabir hrvatskih birača, jer je bez toga sve obična farsa, ocijenio je Milanović, rekavši da je SDP spreman preuzeti odgovornost. Vlada koju bi vodila Jadranka Kosor ne bi imala legitimitet kod birača.

Izvanredna konferencija u SDP-u
'Potrebno je od glasača zatražiti povjerenje, potreban je novi politički legitimitet jer ga ovi ljudi koje je Sanader predložio nemaju. Legitimitet je imao Sanader, jer je izabran, a ne oni', naglasio je Milanović.

Naglašava da izglasavanje povjerenja novoj vladi nije tek puko tehničko, nego 'duboko političko pitanje'. Dodao je da sa svim mogućim stranačkim partnerima želi postići dogovor oko trećeg konsenzusa - o razvoju Hrvatske i o tome kakva država želimo biti. 'To ova vlada nije uspjela', kazao je Milanović.

Milanović, koji se u središnjici SDP-a pojavio u pratnji gotovo cijelog vrha stranke, poručio je glasačima da su u SDP-u 'spremni preuzeti odgovornost za vlast u zemlji'. Pozvao je sve koji su svjesni da Hrvatska ide u krivom smjeru da se na izborima očituju o tome kakvo vodstvo žele.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još