DANAS PREUZIMA DUŽNOST

Ustavni sud odbio HDZ, Burić definitivno gradonačelnik

01.07.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Na sjednici održanoj u petak, 28. lipnja, Ustavni sud RH, pod predsjedanjem sutkinje Slavice Banić, odlučujući o žalbi za zaštitu izbornog prava u izbornom sporu, jednoglasno je donio odluku kojom se odbija se žalba Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije, podnesena protiv rješenja Županijskog izbornog povjerenstva kojom se na osnovi 40 glasova više, za novog gradonačelnika Belišća imenuje dr. Dinko Burić iz HDSSB-a.

Istom odlukom potvrđeni su rezultati izbora s posljednjeg ponovljenog glasovanja na dva izborna mjesta 16. lipnja u Belišću, nakon kojih je dr. Dinko Burić postao novim gradonačelnikom, piše Glas Slavonije
Na njegovu pobjedu nakon ponovljenog se glasovanja Ustavnom sudu RH žalio pobjednik u drugom izbornom krugu, kandidat HDZ-a Dinko Huis, koji je tada Burića pobijedio za četiri glasa.

HDZ-ovci su tvrdili da je na biračkom mjestu broj 6. u Dječjem vrtiću Maslača bilo 'nepravilnosti i kršenja izbornih prava od strane promatrača HDSSB-a'. Međutim, Ustani sud odbio je njihove prigovore i žalbu ocijenio neosnovanim.


Odlukom Ustavnog suda u Belišću su konačno stvoreni svi potrebni preduvjeti da sadašnji gradonačelnik Zvonko Borić danas (ponedjeljak) izvrši i službenu primopredaju dužnosti novom gradonačelniku, dr. Dinku Buriću.