HEBRANG TVRDI

Rončević ne može odgovarati za kupnju kamiona

01.07.2009 u 12:59

Bionic
Reading

Bude li kaznene prijave zbog MORH-ove kupnje kamiona, treba je podići protiv onoga tko je ministru Berislavu Rončeviću dao krive podatke, a ne protiv samog Rončevića, izjavio je danas predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang komentirajući najave da će USKOK kazneno prijaviti Rončevića zbog nepovoljnije kupnje kamiona

Hebrang novinarima u Saboru nije želio reći protiv koga bi trebala ići prijava, ali je podsjetio na dopis Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske iz studenoga 2005. kojim su, ustvrdio je Hebrang, eliminirana četiri ponuđača iz pozivnog natječaja, a ministru je preporučeno da pregovara o nabavi kamiona Iveca ili Mercedesa.

'Ako je i treći ponuđač ispunjavao uvjete, u Stožeru treba pitati zašto nije uzet u obzir', rekao je Hebrang. Upitao je i zašto se taj ponuđač nije žalio na odluku o izboru ponuđača. 'Očito su znali da nisu zadovoljili uvjete', zaključio je.

Na pitanje o tome kako će HDZ glasovati u petak ako USKOK kazneno prijavi Rončevića Hebrang je odgovorio da o USKOK-ovim spoznajama konačnu riječ daje sud, a HDZ neće čekati sudsku odluku.