OSIJEK NA DIJETI

Đapić potrošio 355 tisuća kuna na reprezentaciju

01.07.2009 u 08:04

Bionic
Reading

Ovih dana na primanjima gostiju u osječkoj gradskoj upravi na stolovima su posluženi samo voće (mahom iz konzerve), sokovi i bomboni. Nije riječ ni o kakvoj voćnoj dijeti novih gradskih otaca, već, ističe gradonačelnik Krešimir Bubalo, mjeri štednje

'Vidi se da smo u banani... Ovo nije rezultat recesije, već rastrošnosti bivše gradske vlasti. Potrošili su gotovo sva sredstva za reprezentaciju iz proračuna, a tek provjeravamo u koje sve svrhe', nezadovoljan je Bubalo, izvještava Glas Slavonije. Davor Lamza, danas još šef financija u gradu, kazao je da je veći problem potrošeni novac iz tekuće pričuve.

'Troškovi za reprezentaciju za cijelu godinu iznose 500 tisuća kuna, a utrošeno je 355 tisuća. No u prvih pet mjeseci mnogo ozbiljnije potrošena je pozicija tekuće pričuve. Od 1,1 milijun kuna ostalo je nepunih 100 tisuća', požalio se Lamza.

Istaknuo je da su posrijedi sredstva koja se koriste ako tijekom godine iskrsne nešto što nije predviđeno proračunom. No bivša vlast, očito predizborno, dijelila je šakom i kapom različitim udrugama, takvih je stavki ukupno stotinu! Najveća među njima je proslava otvorenja nove tramvajske pruge u Divaltovoj, s koncertom Prljavog kazališta.