SHAREAJTE #CroatiaEU

Vlada videom pozvala građane da podijele priču o Hrvatskoj

23.06.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Odjel za online komunikaciju Vlade Republike Hrvatske napravio je promotivan videospot kojim korisnike društvenih mreža u Hrvatskoj i svijetu želi potaknuti da dijele vlastite sadržaje o Hrvatskoj uz korištenje ključne riječi #CroatiaEU. Najbolje sadržaje prikazat će na središnjoj proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju (EU) u Zagrebu, 30. lipnja 2013.

U lipnju ove godine društvene mreže Facebook, Twitter i Instagram omogućile su korisnicima korištenje ključnih riječi u objavama, odnosno objavu hashtagova kojima se označava određena tema. Vlada tom idejom želi da hrvatski i inozemni građani na svojim društvenim mrežama pod hashtagom #CroatiaEU osiguraju što više prostora za priče, slike, videomaterijale, statuse i tvitove o Hrvatskoj kako bismo svijetu u nadolazećem tjednu svi zajedno predstavili hrvatsku kreativnost, ideje i uspomene, priopćila je danas Vlada.

Kako bi uključila što više korisnika, Vlada je otvorila i društvenu mrežu Instagram, popularnu mobilnu aplikaciju za dijeljenje fotografija gdje objavljuje fotografije o svom radu, ali i fotografije drugih korisnika koji koriste hashtag #CroatiaEU.

Proslavu ulaska Hrvatske u EU internetski korisnici moći će pratiti na YouTube kanalu Vlade Republike Hrvatske