Hrvatska PREDSJEDNIK BRANITELJSKE UDRUGE

Branitelj Zvonko Milas novi član vijeća HRT-a

  • Autor: Hina
  • 12.12.2008 11:25:44
  • 12.12.2008 11:25:16

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije danas je jednoglasno podržao Zvonka Milasa, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata, za novog člana Programskog vijeća HRT-a

Milas će na toj dužnosti zamijeniti dosadašnjeg člana Juraja Njavru koji je preminuo u rujnu ove godine.
Predsjednik Odbora Nenad Stazić izvijestio je da se na javni poziv javilo više kandidata, a Milas je izabran na prijedlog klubova zastupnika saborske većine.

Stazić je, pod točkom razno, izvijestio kako na adresu Odbora za informiranje stižu zahtjevi da razmotri najnovija događanja na HRT-u.

'Ako tih zahtjeva bude više i ako se situacija ne raščisti, morat ću sazvati tematsku sjednicu o stanju na HRT-u', kazao je Stazić.

Članovi Odbora iz HDZ-a podržali su raspravu o HRT-u, ali upozorili da se ne bi trebala svesti na raspravu o međuljudskim odnosima na HRT-u.

'Neka Odbor radi u okviru svojih ovlasti, a ne da preuzimamo ulogu suca na HRT-u i da se uvlačimo u njihove međusobne sukobe', kazao je član Odbora Boris Kunst.

Stazić je zaključio kako Odbor želi što više olakšati rad Programskom vijeću HRT-a pa je tako u najkraćem mogućem roku izabrao novog člana, te dodao da se ne mogu praviti kao da se na HRT-u ništa ne događa.

 

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još