MURA PONOVO RASTE

Za Dravu redovne mjere obrane od poplave

30.06.2009 u 13:46

Bionic
Reading

Vodostaj Drave i Dunava i dalje je u porastu, te su za Dravu kod Belišća gdje je današnji vodostaj plus 440 proglašene redovne mjere obrane od poplave, dok za Dravu kod Osijeka i dalje ostaju pripremne mjere obrane od poplave, jer vodostaj nije dosegnuo plus 350 (danas u 13 sati iznosio je plus 314)

Prema riječima Ivice Nađa, zamjenika rukovoditelja obrane od poplave za Osječko-baranjsku županiju, najviši vodeni val za Dravu može se očekivati sutra, a samim tim i proglašenje redovnih mjera obrane od poplava za Osijek.

Dodao je kako su od nedjelje na snazi redovne mjere obrane od poplave za Dunav kod Batine.

Smirivanje vodostaja može se prema sadašnjim podatcima očekivati tek sljedeći tjedan, rekao je. Dodao je kako razloga panici nema "jer je takav vodostaj uobičajen u ovo doba godine zbog obilnih padalina", te da se može očekivati da se Drava kod Osijeka izlije samo na lijevoj obali na potezu od ZOO-vrta do osječkog visećeg mosta, odnosno šetnice.

Mura ponovno raste

Zbog obilnih kiša koje su prije nekoliko dana pale u Austriji, Mura ponovno raste. Trenutačno je vodostaj 370 centimetara i blago raste.

Jutros u pet sati proglašene su izvanredne mjere obrane od poplava, no stručnjaci obavještavaju da stanje nije dramatično kao prije četiri dana kad je vodostaj iznosio rekordnih 469 centimetara.

Prema prognozama, vodostaj bi mogao porasti najviše dvadesetak centimetara, nakon čega će stagnirati.