REAKCIJA NA STUDIJU HEP-A

'Voda u Zagrebu je ispravna, radimo 11.000 analiza godišnje'

20.06.2013 u 12:11

Bionic
Reading

'To je smiješno', tim je riječima gradski pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar komentirao studiju HEP-a koja je donijela zabrinjavajuće podatke o kvaliteti vode koju Zagrepčani piju

Tvrdi kako stanovnici glavnog grada piju zdravu vodu te kako se godišnje radi 11 tisuća analiza kakvoće pitke vode. Pita se pak kome je u interesu širiti takve dezinformacije i naglašava kako je zakonom kažnjivo lažno uznemiravanje građana.

'Onaj tko to radi morat će odgovarati', zaključio je Šostar. Na tu će temu danas u 15.45 sati biti sazvana i konferencija za medije u gradskoj Upravi.

Podsjetimo, Jutarnji list objavio je HEP-ovu studiju u kojoj se konstatira da se 'temeljem svih navedenih pokazatelja stanja kakvoće može zaključiti da su podzemne vode zagrebačkog i samoborskog vodonosnog sustava ozbiljno ugrožene i djelomično onečišćene s različitim organskim i anorganskim onečišćavalima. Razne skupine onečišćavala često se javljaju u povišenim ili vrlo visokim koncentracijama u tlu i podzemnoj vodi na lokacijama koje se nalaze u neposrednoj blizini značajnih izvora onečišćenja'.