PRIMITIVIZAM U GRADSKOM VIJEĆU

Ninić Županoviću: Dat ću ti po gubici!

29.06.2009 u 14:50

Bionic
Reading

Šibensko Gradsko vijeće danas nije konstituirano jer nije izabran njegov predsjednik, zbog toga što nijedan kandidat nije dobio najmanje 14 potrebnih glasova, izvijestio je Radio Šibenik

Desetorici vijećnika koalicije HDZ-a, HSLS-a, DC-a i HSS-a, koji su za predsjednika Vijeća predložili nezavisnog Ivana Ninića, priključili su se kod glasanja po jedan vijećnik iz Hrvatske stranke umirovljenika, nezavisni Ante Gašperov Ćaće i Ivan Ninić.

U Gradsko vijeće Šibenika od 26 vijećnika izabrano je 10 vijećnika koalicije HDZ-HSLS-DC-HSS, šest koalicije SDP-HNS te po dva HSP-a, HSU-a, Nezavisne liste Ivana Ninića, Nezavisne liste Zlatka Štrbinića i Nezavisne liste Ante Gašperova Čače. Vijeće ima 26, a ne 25 vijećnika, jer je jedan ušao u po ustavnom zakonu o nacionalnim manjinama i zakonu o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave.

Za drugog kandidata, Gorana Grguričina iz HSP-a, glasali su vijećnici koalicije SDP-a i HNS-a, HSP-a te po jedan vijećnik Stranke umirovljenika i s Nezavisne liste Ante Gašperova Ćaće. Na konstituirajuću sjednicu nije došao jedino Boris Dragutin, vijećnik s Ninićeve liste. Nova sjednica šibenskog Gradskog vijeća po zakonu mora biti održana u roku od 15 dana.

Nakon sjednice verbalno su se sukobili Ivan Ninić i gradonačelnik Ante Županović. 'Ivan Ninić mi je iz vijećničkih klupa uputio prijetnju. Onako, po šibenski, kazao mi je kako će mi dati po gubici. Ne znam koji je razlog bio za takav Ninićev napad. Očito on gaji nekakav animozitet prema meni, premda nikada nisam komentirao njegove istupe', kazao je Županović.

Istaknuo je da je riječ o ružnom, potpuno neprimjerenom ispadu, neprihvatljivom u jednom kulturnom i demokratskom društvu. 'I to dolazi od čovjeka koji je pretendirao na mjesto predsjednika Gradskog vijeća. Možete samo zamisliti kakva bi bila suradnja s njim', ocijenio je za Slobodnu Dalmaciju Ante Županović, naglasivši kako je u jednom trenutku razmišljao da pozove i policiju.

Ninić pak tvrdi da je Županoviću dobacio da začepi gubicu. 'Kad sam iz klupe kazao da se vijećnik s moje liste Boris Dragutin naglo razbolio upravo kada je trebao za mene glasati, gradonačelnik se cinično nasmijao, a ja sam mu, priznajem, tada dobacio da začepi gubicu', kazao je Ninić.

'Očito je nekim ljudima ova sjednica prvi radni dan u višestranačju. Oni će morati naučiti da više nije jednopartijski sistem u kojem vijećnici moraju slušati i šutjeti', dodao je Ninić, koji je napustio SDP jer je, po njegovom mišljenju, iznevjerio ljevicu.