ČEKA SE VODENI VAL

Raste vodostaj Drave kod Osijeka i Belišća

29.06.2009 u 14:12

Bionic
Reading

Po podatcima osječkih Hrvatskih voda vodostaj Drave kod Osijeka i Belišća i dalje raste, no na snazi su pripremne mjere za obranu od poplava, jer vodostaj još nije prešao razinu kad se uvode redovite mjere obrane od poplave

Vodostaj Drave kod Osijeka danas u 13 sati bio je plus 295, a redovite se mjere uvode kad je plus 350, a za Dravu kod Belišća kad je plus 450. Taj je vodostaj danas u 13 sati iznosio plus 428.

Po riječima Ivice Nađa, zamjenika voditelja obrane od poplava za Osječko-baranjsku županiju, najviši vodeni val 'po sada dostupnim podatcima za područje Drave kod Osijeka i Belišća može se očekivati u tijeku vikenda kad bi se mogle proglasiti redovite mjere obrane od poplava'.

Vodostaj Dunava kod Batine, gdje su jučer proglašene redovite mjere obrane od poplave, u blčagom je porastu i danas u 13 sati iznosio je plus 554, a najviši vodeni val također se očekuje oko petka i subote, kazao je za Hinu Nađ. Dodao je da razloga za paniku nema, da su sve službe na terenu te da stalno prate stanje.