UKLONJENA RAMPA S RIVE

Šibenski gradonačelnik ispunio obećanje

29.06.2009 u 12:32

Bionic
Reading

Od prvog dana srpnja promet duž šibenske rive neće se više regulirati pomoću naplatne kućice i pripadajuće rampe, javili su prošlog tjedna u službenom dopisu Gradskog parkinga. Da dopis ipak nije samo prazno obećanje nove vlasti, potvrđuje skidanje rampe i naplatne kućice i prije najavljenog roka. Naime, uklanjanje rampe s rive obećao je novi gradonačelnik Ante Županović nakon pobjede na izborima

Rano jutros radnici su prionuli na posao, pa će se već od danas, 29. lipnja, promet preko rive odvijati bez zastoja uzrokovanih dosadašnjim čekanjem na naplatu parkinga, izvijestio je šibenski Novi tjednik.

Podsjetimo, novim načinom naplate vozači svoje automobile mogu parkirati isključivo na označenim parkirališnim mjestima, kojih će odsad, uključujući i ona za invalide, biti oko 120, što je za gotovo sto mjesta manje nego dosad. Sva nepravilno parkirana vozila zaradit će kazne ili će čak, u najgorem slučaju, biti premještena 'paukom', naravno, o trošku vlasnika. Cijela riva odsad je 'crvena zona', s cijenom od pet kuna po satu parkinga.