ODREKAO SE SPLITA

Baldasar odgovorio Pauletiću

11.06.2013 u 17:04

Bionic
Reading

Nakon što je poznati splitski kvizoman Robert Pauletić obznanio da je izborom Ive Baldasara prestao biti građaninom Splita, a postao Šibenčanin, reagirao je i novi gradonačelnik

'To je njegovo pravo i želim mu ugodan boravak, ali neka se pripremi na malo dulji boravak izvan Splita', prva je reakcija novog splitskog gradonačelnika Ive Baldasara na odluku poznatog kvizomana Roberta Pauletića da je upravo zbog njegove pobjede na izborima odlučio prestati biti građaninom Splita te da se od prošlog tjedna osjeća Šibenčaninom.

Otac šestero djece

Robert Pauletić rođen je 10. srpnja 1965. u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je i diplomirao (1990) na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, čime je stekao zvanje diplomiranog politologa. U prosincu 2011. godine dobio je šesto dijete. Iz četrnaest godina duge veze s dizajnericom Riom Devčić Pauletić ima troje djece, a iz prvog braka ima još i sina. Aktualna supruga Mija iza sebe ima jedan brak te jedno dijete.

'Ozbiljno rečeno, žao mi je zbog istupa jer nitko nije zaslužio ovakav tip reakcije. Svi trebamo biti jednaki, a kad politička borba završi - završila je. Ne treba se nastavljati. Sve što se nakon nje dogodi najviše govori o onome tko pokreće tu priču', pojasnio je za tportal Baldasar.

Pauletić je objasnio za portal ŠibenikIN da je prestao biti stanovnik grada pod Marjanom od prošle nedjelje zbog izbora Ive Baldasara za gradonačelnika Splita, za kojeg kaže da je cijelo vrijeme rata bio u Italiji pa ne može vjerovati da su Splićani glasali za njega.

Robert Pauletić je ne tako davno javnost skandalizirao svojom Facebook stranicom ‘Dosta je kajkavizacije u crtićima’ kojom je pozvao na bojkot dugometražne verzije 'Štrumpfova' zbog njemu iritantne kajkavske sinkronizacije.

Nedavno je bio u žiži medijske pažnje nakon što je izabran za predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza. Budući da su neki krugovi unutar hrvatske boksačke organizacije osporavali njegov izbor – tek nakon tri mjeseca svađe i osporavanja Pauletić je potvrđen na funkciju prvog čovjeka hrvatskog boksa.

Osim kao kvizoman - s 15 i pol godina, u siječnju 1981, postao je najmlađi pobjednik 'Kviskoteke', kviza koji je u to doba imao višemilijunsku gledanost u cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji – Pauletić je poznati enigmatik, izdavač, putopisac i pustolov. Ali i ratni izvjestitelj. Zbog svog angažmana u skandaloznom tabloidu pokojnog Marinka Božića, svjedočio je i na suđenju o ratnim zločinima u Osijeku ranih devedesetih godina, zbog kojih je pravomoćno osuđen Branimir Glavaš.

Kakva tiskovina je bio ST, najbolje govori podatak da su u tom tabloidu objavljivane liste nepoželjnih hrvatskih Srba, e da bi mnoge od njih bi poslije pronašli mrtve. Također su objavljivane i liste navodnih nelojalnih Hrvata. Šteta od zloćudnih informacija iz ST-a je bila tim veća jer se prodavao u tiraži većoj od 250 tisuća primjeraka.