NIKAMO BEZ KIŠOBRANA

Od nedjelje više sunca, ali i dalje kišno; do +23

31.05.2013 u 11:36

Bionic
Reading

Period promjenjivog vremena s čestim oborinama, ali i sunčanim razdobljima nastavit će se i u narednim danima. Ipak, početkom sljedećeg tjedna sunca će biti više, a i temperature će malo porasti. Vrijeme će biti toliko nepredvidljivo da je najbolje uvijek uz sebe imati kišobran, upozoravaju prognostičari

U petak će u Hrvatskoj biti pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U središnjem dijelu unutrašnjosti, Lici, Gorskom kotaru, te na sjevernom Jadranu kiša će biti obilnija. Posvuda će puhati slab do umjeren, u gorju i na Jadranu do jak, jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 12 do 17, u Slavoniji do 19, a na Jadranu od 16 do 21°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno s kišom, te obilnijim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će uglavnom biti slab, no na južnom Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna u cijeloj će zemlji biti između 15 i 20°C.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, te možda malo više sunčanih razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, dok će na Jadranu vjetar biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 17°C. Najviša dnevna u cijeloj će zemlji biti od 18 do 23°C.

U prvim danima slijedećeg tjedna, iako se očekuje više sunčanih razdoblja, vrijeme će i dalje biti vrlo promjenjivo pa je uz promjenjivu naoblaku posvuda moguća prolazna kiša ili pljusak. Vjetar će uglavnom biti slab sjeverozapadni. U ponedjeljak i utorak na sjevernom Jadranu bit će umjerene bure, a u srijedu će vjetar okrenuti na jugo. Temperature zraka bit će bez veće promjene.