VRDOLJAK O LINIĆEVOM NAPADU

'Pokazat će se tko kvalitetno vodi svoj resor'

30.05.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je danas u općini Cestica u Varaždinskoj županiji, gdje je bio na svečanosti otvaranja nove prometnice, da će vrijeme pokazati koliko tko kvalitetno vodi svoj resor u Vladi, odnosno javna poduzeća

Istaknuo je to ministar Vrdoljak ne želeći, na novinarsko traženje, komentirati izjavu ministra financija Slavka Linića da se srami članova Uprave i Nadzornog odbora (NO) HEP-a koji su sebi isplatili nagrade. Vrdoljak je kazao da je o toj temi sve rekao i da joj ne želi više pridavati pažnju.

Ministar Linić oštro je u srijedu prije sjednice Vlade prozvao Upravu i NO HEP-a te sindikate te tvrtke zbog najava da će svi radnici HEP-a za dan te tvrtke dobiti 3.500 kuna i tu odluku ocijenio sramotnom. Ministar Vrdoljak je nakon sjednice Vlade rekao kako je uvjeren da će Uprava HEP-a sa sindikatima postići dogovor o izmjenama kolektivnog ugovora, ako su njime radnici dobili veća prava nego što su načelno bila dogovorena.

Ministar Vrdoljak danas nije posebno želio komentirati ni izjavu čelnika najjačeg sindikata zaposlenika u HEP, a prema kojoj je on osobno rekao čelnicima sindikata da se kod sklapanja novoga kolektivnog ugovora ne trebaju smanjivati ukupna prava znajući tako za nagradu od 3.500 kuna. Upitan nije li na taj način ignorirao apel premijera Zorana Milanovića o neisplaćivanju nagrada, Vrdoljak je samo kratko rekao da je dao upute točno kako je dogovoreno na Vladi, a da sam nije sudjelovao u pregovaranju oko kolektivnog ugovora.

I na novinarsko pitanja oko najave slovenske vlade da će hrvatskim radnicima uvesti dvogodišnje ograničenje na zapošljavanje, ministar je samo rekao da će komentirati učinjeno a ne najavljeno. Dodao je na kraju kako može najaviti da će HNS od nedjelje imati tri župana u Hrvatskoj te da će o tome rado s novinarima razgovarati u ponedjeljak.