Hrvatska 18. OBLJETNICA

Hrvatska obilježava Dan državnosti

  • Autor: Hina
  • 25.6.2009 10:36:48
  • 25.6.2009 10:15:16

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, predsjednici države, Hrvatskoga sabora i Vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader s izaslanstvima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su jutros vijence i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na zagrebačkom groblju Mirogoju

Predsjednik Republike Stjepan Mesić položio je vijenac i na grobnicu Narodnih heroja.

Predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Luka Bebić i Ivo Sanader sa saborskim izaslanstvom, ministrima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstvo Predsjednika Republike, položili su vijence i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Izaslanstva predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade položila su vijence i zapalila svijeće i na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Oružanih snaga RH i Ravnateljstva policije te izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Gradske skupštine Borisom Špremom.

U saborskom izaslanstvu koje je polagalo vijence na Mirogoju, uz predsjednika Hrvatskog sabora Luku Bebića bili su i potpredsjednici Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i Josip Friščić te tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar.

U izaslanstvu Vlade uz predsjednika Vlade Ivu Sanadera bili su i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministar obrane Branko Vukelić, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar financija Ivan Šuker, ministar kulture Božo Biškupić i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još