Hrvatska POLICIJA O NAPADU NA DJEVOJKU

'Sama je udarila u dio policijske opreme'

  • Autor: tportal.hr
  • 24.6.2009 18:03:11
  • 24.6.2009 17:17:25

Dvojica interventnih policajaca koji su prigodom pretrage kuće u Petrinji primijenili sredstva prisile nad 16-godišnjom djevojkom Estelom T. nisu prekršili zakon i svoje ovlasti, odnosno primijenili su sredstva prisile zakonito i opravdano, zaključila je policija

PETRINJA - Zaključak policije uslijedio je nakon provedenog izvida istražnog povjerenstva koje je još u utorak formirano nalogom načelnika PU Sisačko-moslavačke Marka Rašića, izvještava Slobodna Dalmacija. Podsjetimo, djevojka oboljela od leukemije nakon upada specijalaca u njezinu spavaću sobu u utorak ujutro završila je na hitnoj nosa punog krvi, s tragovima lisičina na rukama.

'Nisam se sama udarila!'

Estela T. podnijela je kaznenu prijavu protiv dvojice policajaca, tvrdeći da nije bilo nikakvih razloga da je bacaju na pod, zavrću ruke i vežu lisicama. Tvrdi da je izvučena iz kreveta i bačena na pod s glavom dolje, da su joj ruke zavrnute na leđima i vezane lisicama, da je udarena pendrekom po nosu i da je prokrvarila. Želi vjerovati da je policajac nije namjerno udario, ali ističe da se nije sama udarila u dio opreme.

Kako je na izvanrednoj konferenciji za novinare u zgradi sisačke policijske uprave izvijestila glasnogovornica policije Iva Hranitelj, policajci su tijekom pretrage kuće u Petrinji u Radićevoj ulici broj 118 ušli u zamračenu sobu, te primijetili u krevetu nepoznatu osobu pokrivenu pokrivačen preko glave.

'Jedan je viknuo: 'Policija!', no ta se osoba nije pomaknula, zatim je ponovo viknuo: 'Policija!', na što se ta osoba podignula, prevrnula i skliznula s kreveta na pod. Policijski službenik je ne znajući o kome se radi i koje su namjere te osobe, na podu toj osobi stavio lisice, a prigodom podizanja ta se osoba udarila u dio policijske opreme i prokrvarila iz nosa.

Kada je utvrđeno da je riječ o djevojci, policajci su je izveli iz sobe i kada su im rekli da je riječ o maloljetnoj osobi, skinuli su joj lisice. Naknadno je kod liječnika utvrđeno da djevojka ima tragove krvi u nosu, ali bez vidiljivih ozljeda, te tragove na rukama od stavljanja lisica', rekla je Iva Hranitelj.

Načelnik odjela kriminalističke policije PU Sisačko-moslavačke Mile Jurčević rekao je tom prigodom da mu je žao što se maloljetna i k tome još bolesna djevojka našla usred policijske akcije i što je došlo do uporabe sredstava prisile. 'No, moji policajci postupali su propisno', dometnuo je Jurčević.

Miroslav Kis / CROPIX
Krv iz nosa na japanki
Kuća u Radićevoj ulici broj 118 jedna je od više kuća i automobila u Petrinji i Sisku koji su tijekom utorka, 23. lipnja, bili pretraženi, a u istoj akciji provedena je i kriminalistička obrada nad nekoliko osoba.

Policajci su novinarima pokazali automatsku pušku, nekoliko pištolja, više komada streljiva, desetak mobitela i nekoliko paketića droge, što je sve pronađeno tijekom pretrage kuća i vozila, ali nije rečeno je li što od toga pronađeno u kući broj 118 u Petrinji.

Akciju vodi Ured za suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije, te sisačka policija nije ovlaštena dati detaljnije informacije.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još