MARSOVAC KARAMARKO

'RH nije posebno korumpirana, Milanović dramatizira'

24.05.2013 u 20:00

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u Dubrovniku kako je 'Hrvatska imala veliku borbu protiv korupcije i to vrlo uspješno', dodavši kako ne vidi razloga da se Hrvatsku 'akceptira kao nešto posebno korumpiranu država'

'Mi znamo da postoji korupcija kao i u svakoj državi, i ne vidim razloga da se Hrvatska akceptira kao nešto posebno korumpirana država', kazao je Karamarko odgovarajući na novinarsko pitanje, vezano uz izjavu premijera Milanovića, smatra li da je narušen ugled Hrvatske u svijetu.

Premijer Zoran Milanović rekao je danas na sjednici Vlade da se Hrvatska mora boriti s lošim imidžom koji je posljedica ponašanja iz proteklih godina. Ugled nam je narušen zbog onoga što se događalo i s tim se moramo boriti jer zbog toga se Hrvatsku smatra korumpiranom državom, dodao je Milanović.

Komentirajući te ocjene Karamarko je kazao kako drži da je riječ o pretjerivanju i dramatiziranju uoči drugog kruga lokalnih izbora, kako bi se onda naglasio ugled ove Vlade koja će popraviti to stanje.

'Mislim da oni ne mogu popraviti ugled Hrvatske jer su državu gospodarski srozali na niske grane. U godinu i pol dana nisu ništa napravili; mi od njih očekujemo rezultate, a oni nikako da dođu', rekao je Karamarko.

Dodao je kako je Europska unija svjesna što je Hrvatska, koja je uspješno završila pregovore i udovoljila standardima EU.

'Ne možemo se ponašati kao da ti pregovori nisu trajali šest godina, a sami Englezi su rekli da smo imali najteži put ka EU i to su bili visoki standardi koje je Hrvatska uspješno postigla'.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je na skupu u Dubrovniku pružio podršku kandidatu za dubrovačkog gradonačelnika Teu Andriću i iskazao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u prvom krugu lokalnih izbora, 19. svibnja.