RIBIĆ: SDP SE LJULJA

Referendum uspio, slijedi blokada sustava

20.05.2013 u 12:04

Bionic
Reading

Referendum sindakata javnih i državnih službi za 'štrajk do ispunjenja zahtjeva i blokade sustava' u potpunosti je uspio. Svaki je od sindikata iznio svoje brojke. Najviše 'za' štrajk, 88,6 posto su se izjasnili u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, a najmanje 65% - u Poreznoj upravi.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i šef Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić, nije želio reći kad će se štrajk dogoditi, te kako će to izgledati u praksi kad krenu pritisci. 'Nama je bitno da imamo legitimitet', rekao je Ribić i naglasio da u vladajućoj stranci 'kuha'.

'Ljulja se unutar SDP-a. Treba članovima SDP-a poslati neku poruku zašto se sve ovo događa. Sindikati koji bi trebali biti bliski sa socijaldemokracijom u ovakvom su otporu sa Socijaldemokraskom partijom koja se tako samo zove'.

Ribić je istaknuo da ga ne čude rezultati lokalnih izbora.

'Smanjivati javnu potrošnju u uvjetima krize smatra se prorecesijski. U recesiji se ne smanjuje javna potrošnje i ne povećavaju porezi. Dogodilo se upravo obratno. Zašto? To govori o ekonomskoj kompetentnosti ovih nerazumnih ljudi na vlasti'.

Osim nezadovoljstva što je nezadovoljna kako Vlada vlada, predsjednica sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Bilić podnijet će i tužbu protiv ministra Slavka Linića zbog izjave da je taj sindikat 'produžena ruka predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka'.

'Moj pravnik kaže da je to eklatantan primjer krivičnog djela klevete. Ja moram reći da ćemo podnijeti kaznenu prijavu jer mislim da je nakon svega ovo bilo zaista previše'.