Hrvatska JOŠ 1.042 OSOBE NESTALE

Identificirano još deset žrtava iz Domovinskog rata

  • Autor: Hina
  • 24.6.2009 10:24:49
  • 23.6.2009 14:13:39

Od deset identificiranih osoba, posmrtni ostaci sedam osoba ekshumirani su na području Vukovarsko - srijemske županije, jedne osobe na području Brodsko - posavske, jedne osobe s područja Sisačko - moslavačke županije, a posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti su iz Republike Srbije

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je nazočila identifikaciji, izražavajući sućut obiteljima kazala je da od 200 ekshumiranih posmrtnih ostataka iz masovne grobnice na Ovčari s današnjim danom broj identificiranih povećao se na 191.

Posmrtni ostaci četiri osobe ekshumirani su na području Novog groblja u Vukovaru, gdje je pronađeno 938 posmrtnih ostataka od kojih su pozitivno identificirane 823 osobe, kaže se u priopćenju iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Devet osoba danas identificiranih su na popisu zatočenih i nestalih s početka agresije 1991., odnosno 1992. godine, tako da je nakon današnje identifikacije broj nestalih osoba s početka agresije na Hrvatsku smanjen na 1042 osobe. Četiri osobe danas identificirane imaju status hrvatskog branitelja, a njih šest su civili.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je skorašnji sastanak Povjerenstva Vlade RH za zatočene i nestale i Komisije Vijeća ministara Srbije i Crne Gore za nestale osobe koji će se održati u Hrvatskoj te je najavila i sastanak na razini Vlada Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još