DRUGA STRANA RUSKE LJUBAVNE PRIČE

'Udala sam se iz ljubavi, pokušao me ubiti zbog hotela u Hrvatskoj

17.05.2013 u 08:55

Bionic
Reading

'Voljela sam ga. Ali uništio me. Pokušao me ubiti, nije uspio, i na kraju me ostavio, a tvrtku je sam prepisao na mene', optužuje Ruskinja Daria Čumak bivšeg supruga Aleksejusa Čumka, sina poduzetnika Nikolaja Čumka, vlasnika Hotela Baška Voda, koji je protiv nje podnio kaznenu prijavu. Optužio ju je za prijevaru, otimanje dionica hotela vrijednih nekoliko milijuna eura te pokušaj trovanja

Državno odvjetništvo tu je kaznenu prijavu odbacilo. Međutim, poduzetnikov odvjetnik Branko Šerić za Jutarnji list je rekao da su odlučili nastaviti s progonom. Daria Čumak zato je ovih dana bila ispitana u policiji Heinzelovoj u društvu odvjetnika Čede Prodanovića, a ubrzo nakon toga napustila je Hrvatsku. Ovo je njezina strana priče. Za većinu tvrdnji kaže da ima i dokumentaciju. Kako bi dokazala da je imućna otprije te da joj nije bio potreban novac bivšeg supruga, poslala nam je fotografije nekoliko nekretnina za koje tvrdi da ih posjeduje.

Ističe da je pripremila dokumentaciju za spor jer se već dulje nateže s bivšim suprugom. Tvrdi da se njezin život zakomplicirao nakon što je upoznala Aleksjeusa, sina bogatog oca. Daria Čumak predstavila se kao 34-godišnja Ruskinja, koja je u Engleskoj, kako je rekla, diplomirala biznis i marketing. Dosad je tri puta bila u braku, a iz prva dva braka ima troje djece. Ispričala je da je prvog supruga upoznala u Londonu i s njim dobila sina, ali brak se raspao nakon četiri godine. Drugog muža, kojeg je opisala kao ruskog imućnog poduzetnika, upoznala je u St. Peterburgu. S njim je živjela u Parizu, Londonu. U braku su dobili dvoje djece, ali nakon sedam godina nastupila je kriza.I upravo u tom kriznom trenutku u njezinu se životu, kaže, pojavio Aleksejus Čumak.

'Upoznala sam ga dok sam bila trudna s trećim djetetom, ali tada se ništa nije dogodilo. Sreli smo se opet slučajno nakon što mi je brak upao u krizu. Bila sam depresivna, tužna. Aleksejus me obasuo pažnjom, ljubavlju, obećanjima', prisjeća se Daria. Tvrdi da je karijeru počela kao 24-godišnjakinja, bavila se antikvitetima i nakitom, a imala je i umjetničku galeriju. Ostala je šokirana kad je, kaže, pročitala da je njezin bivši suprug optužuje da je na nju prepisao tvrtku Aeterna Alex d.o.o., u čijem je vlasništvu paket dionica hotela, kako bi u ostavinskom procesu s bivšim suprugom u Rusiji mogla dokazati da je sposobna uzdržavati vlastitu djecu.

'Kakve su to gluposti?! Nebuloze. Imam svoj biznis, a otprije posjedujem peterosobni stan u Parizu, kuću u Španjolskoj, kuću s bazenom u St. Peterburgu i imanje u Finskoj. Zaista nisam imala potrebe dokazivati da bilo što posjedujem jer se s bivšim suprugom nisam ni sporila radi skrbništva nad djecom', tvrdi Daria. Optužuje obitelj bivšeg supruga da ima neriješene obiteljske poslovne probleme.'Kad sam shvatila da na moj račun žele podmiriti vlastite gubitke, pobunila sam se. Aleksejus ništa ne posjeduje, nema ni stan, ni auto. Nisam htjela da mojim nekretninama pokriva vlastite dugove', tvrdi ona.

Kaže da njezina bivšeg supruga uzdržavaju roditelji te da živi u njihovoj kući, a da je predbračni ugovor s njim potpisala kako bi zaštitila vlastite nekretnine, a ne da bi on zaštitio vlastito obiteljsko carstvo. Tvrdi da joj i danas obitelj njezina bivšeg supruga prijeti, a da oni zapravo i ne znaju što se točno dogodilo.

'Oni misle da mogu sve', kaže Daria. Problemi su počeli nakon što se s bivšim suprugom, tada još dečkom, dogovorila da skupa krenu u biznis. Trebalo je naći investitora sa 2,3 milijuna eura kako bi se posao u Hotelima Baška Voda pokrenuo, a ona je, kaže, imala bolje veze od supruga. Zato su, tvrdi, tvrtku prepisali na nju.' Osobno sam dogovarala posao, ali usuglasili smo se da sve radimo zajedno te da ćemo poslije dijeliti dobit', govori ona.


S Aleksejem je počela vezu u rujnu 2009. godine, a već u listopadu doveo ju je u Hotele Baška Voda da bi joj pokazao obiteljsko carstvo. Tada se odlučila razvesti od drugog supruga, a kaže da su joj odvjetnici obitelji Čumak u svemu pomagali. 'Sve je išlo glatko. Vjenčali samo se ubrzo nakon što smo odlučili zajedno krenuti u posao. On je bio moja velika ljubav', povjerava se Daria. Nakon što su dogovorili biznis, vratili su se krajem ožujka u London. Dana 1. travnja 2012., kaže, oni su je pokušali ubiti.

'Pokušali su me otrovati. Tri dana sam bila u bolnici. Poslije su mi rekli da sam sretna jer sam preživjela trovanje. Gdje je tada bio moj suprug? Pojavio se nakon tri dana. Kad sam ga pitala gdje je bio, nešto je mumljao', objašnjava, ali ne želi iznijeti detaljno kako se to dogodilo. Uvjerena je da je problem nastao zato što je otac Aleksejusa Čumka pokušao vratiti sve što je dao članovima vlastite obitelj. 'Znam da je htio preuzeti i hotel njegove preminule sestre, a mislim da je i od njega tražio da mu sve vrati. Aleksejus mu vjerojatno nije ni rekao da je na mene prepisao tvrtku pa su nastali problemi', misli Daria.

Nakon pokušaja trovanja više nije imala razumijevanja za njihove probleme.'Supruga sam posljednji put vidjela 12. travnja 2012. u hotelskoj sobi. Nakon toga prekinuo je svaku komunikaciju sa mnom, a ne ja s njim, kako tvrdi u prijavi. On je mene ostavio kao psa, samu u hotelu, i pobjegao. Ostala sam skršena. Godinu dana obilazila sam psihijatra, slala mu mailove, pokušavala doći do njega, a sada tvrdi da sam ja njega ostavila', jada se Daria. Odbacuje i optužbe da je u vezi s potencijalnim investitorom u projekt Sergejem Jonkinom, za kojeg kaže da je oženjen i otac šestero djece.