LJETNI KRAJ TJEDNA

Bit će kiše, oluja i tuče; za vikend vruće do +30

14.05.2013 u 09:54

Bionic
Reading

Od srijede navečer do petka u cijeloj će Hrvatskoj biti vrlo promjenjivo s dosta oblaka, ali i sunčanih razdoblja. Povremeno će biti pljuskova i grmljavine, a na Jadranu će biti jakog pa i olujnog juga. U petak je mjestimično moguća i tuča. Od petka će ponovno biti sunčano pa i vruće

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano. Jedino je u unutrašnjosti tijekom jutra moguća umjerena naoblaka. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab, dok će na Jadranu uz obalu puhati slaba do umjerena bura, a na otvorenom umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka posvuda će biti od 20 do 25°C.

U srijedu će u većini krajeva biti pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. Više oblaka očekuje se jedino u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Tijekom večeri i noći na četvrtak iz smjera jugozapada u čitavoj Hrvatskoj postupno će se naoblačiti, a moguća je i kiša ili pljusak, osobito tijekom noći u Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti vjetar će biti slab, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 20 do 25°C.

U četvrtak će u cijeloj zemlji biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima, te mjestimičnom grmljavinom. Najmanje kiše očekuje se u zapadnoj Slavoniji i na krajnjem jugu. Krajem dana doći će do djelomičnog razvedravanja, ali će i dalje postojati mogućnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu tijekom noći na petak. U unutrašnjosti će puhati umjeren vjetar južnih smjerova, a na Jadranu jako jugo, na otvorenom moru s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 20 do 25°C, u Lici koji stupanj niža.

U petak će u većem dijelu zemlje biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku dok će na sjevernom Jadranu te u zaleđu Dalmacije biti promjenjivo oblačno uz mogućost za povremenu kišu, a moguća je i grmljavina. Krajem dana će se ponovno jače naoblačiti uz povremene pljuskove, a navečer i tijekom noći na subotu na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnim krajevima unutrašnjosti moguće je i grmljavinsko nevrijeme, ponegdje praćeno sugradicom i gradom. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna posvuda od 20 do 25, u Slavoniji do 27°C.

U subotu će u većini krajeva biti pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku, jedino će na sjevernom Jadranu biti nešto nestabilnije pa će i dalje biti moguć lokalni razvoj naoblake praćen kratkotrajnom kišom ili pljuskom. U cijeloj zemlji puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo na otvorenom dijelu Jadrana. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 21 do 26, a u Slavoniji do 29°C.

Nedjelja će posvuda biti pretežno sunčana. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni. Temperature će biti bez veće promjene.