Hrvatska SLUČAJ MAGAŠ

Marku Marinoviću smanjena kazna za pet godina

  • Autor: tportal.hr
  • 19.6.2009 16:32:45
  • 19.6.2009 16:11:30

Kontroverznom zadarskom odvjetniku i bivšem branitelju Ane Magaš Marku Marinoviću, Disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore u petak je smanjio kaznu zabrane bavljenja odvjetništvom s devet na četiri godine

U treći put ponovljenom postupku zbog odavanja odvjetničke tajne u slučaju Ane Magaš, Marinović je jučerašnjoj presudom ponovno proglašen krivim, međutim izrečena kazna mu je pet godina manja nego u ranija dva postupka koje je Viši disciplinski sud nakon Marinovićevih žalbi vraćao na početak zbog proceduralne pogreške. Ukoliko ova presuda postane pravomoćna, Marinović se može vratiti u sudnicu već u studenom 2010. godine, kada mu ističu četiri godine otkad je suspendiran. Zanimljivo je, međutim, da baš u to vrijeme nastupa i apsolutna zastara u ovom slučaju, piše Slobodna Dalmacija.

Postupak protiv Marinovića pred Disciplinskim sudom pokrenut je u studenom 2006. godine zbog teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva, i to nakon što je Marinović javno izjavljivao da je obmanjivao javnost i da Ana Magaš nije bila žrtva obiteljskog nasilja, već je stvaranju takve slike u javnosti pridonio on sam jer je to bilo u interesu obrane. To se dogodilo nakon što mu je Ana Magaš otkazala punomoć.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još