BIVŠA HAŠKA TUŽITELJICA U HRVATSKOJ

Carla del Ponte krstari Jadranom

19.06.2009 u 13:01

Bionic
Reading

Omražena bivša haška tužiteljica Carla del Ponte posjetila je Hrvatsku. Ovog puta ne ganja navodne ratne zločince, već je u Lijepu Našu došla na odmor, kao što je i obećala

'Želim se vratiti u Hrvatsku da bih vidjela i upoznala tu lijepu zemlju', rekla je Carla del Ponte u intervjuu za Hrvatsku televiziju kad je po isteku mandata odstupila s dužnosti glavne tužiteljice Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu.

Ona ovih dana krstari hrvatskim Jadranom i posjećuje najpoznatija turistička odredišta. Tako je danas posjetila Vodice, gdje se zadržala u kraćoj šetnji i razgledavanju grada. Bivša haška tužiteljica, a sada veleposlanica Švicarske u Argentini, jedna od u najpoznatijih, ali ne i najpopularnijih osoba u Hrvatskoj, sišla je s broda Kadena odjevena neformalno i sportski, bez ikakve posebne pratnje ili zaštite.

Vrlo brzo se potpuno neprimijećena i ne izazivajući ničiju pozornost izgubila među vodičkim turistima očito uživajući u anonimnosti. Tijekom šetnje znatiželjno je razgledavala suvenire i zavirivala u izloge vodičkih trgovina, ali nije ništa kupovala.

Nakon šetnje Vodicama, Carla del Ponte nastavila je plovidbu u nepoznatom smjeru, piše Slobodna Dalmacija.